Római tenisztorna: Marozsán legyőzte a 32. kiemeltet, Alcaraz következik

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 14.

Sport

A 23 éves Marozsán Fábián szenzációs győzelemmel bejutott vasárnap a római salakpályás tenisztorna harmadik fordulójába, ahol a volt és leendő világelső Carlos Alcaraz vár rá.

A világranglistán 135. magyar játékos élete első 1000-es versenyén, a 64 között a 32. kiemelt Jiri Lehecka (39.) ellen lépett pályára szombaton – számolt be az MTI. A meccs egyáltalán nem a papírforma szerint alakult, a 21 éves cseh teniszező nagy küzdelemben hozta csak a nyitószettet, majd a Hajdúszoboszló SE sportolója 6:1-gyel kiegyenlített. A harmadik felvonásban a selejtezőből indult magyar teniszező brékelőnnyel 2:1-re vezetett, amikor a nap folyamán sokadszor is eleredt az eső, és a mérkőzést elnapolták.

A vasárnapi folytatásban Lehecka gyorsan ledolgozta hátrányát, és labdája volt a 4:2-höz is, ám a 23 éves Marozsán nem remegett meg, és fej fej mellett haladtak tovább. Egyértelműen a magyar játszotta a szellemesebb, látványosabb teniszt - a lelátón ott tapsolt az estefelé párosban érdekelt Babos Tímea is -, így a semleges nézők közül is sokan csatlakoztak a "Fábit" biztató magyar szurkolókhoz.

Stabil adogatógémeket követően jöhetett a meccset lezáró rövidítés, melyben szinte végig Marozsán volt jobb, néhány vonal közeli ütéssel meg is lepte Leheckát, és megérdemelten nyert. A kétnaposra nyúlt találkozó 2 óra 14 percig tartott.

Az ifjú magyar a 32 között egy igazi "nagyágyúval" csap össze, ott ugyanis a római verseny után újra világelsővé előlépő spanyol Carlos Alcaraz vár rá.

A későbbiekben magyar részről Fucsovics Márton a 13. kiemelt brit Cameron Norrie-val csap össze a harmadik fordulóban, míg Babos Tímea párosban lép pályára a Foro Italicóban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk