Rossi: Orbán időnként üzen nekem

  • narancs.hu
  • 2021. június 26.

Sport

 A szövetségi kapitány meg visszaüzen, ahogy csütörtökön.

A magyar válogatott szereplése nyomán interjút készítette a szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival az olasz La Repubblica – vette észre a Telex. Az 56 éves szakvezető többek között arról beszélt, életében nem gondolta volna, hogy egyszer Európa-bajnokságon szerepelhet, nagyon örül, hogy ez megadatott neki.

Marco Rossinak jólesik, hogy mintha örökbe fogadták volna Magyarországon, érzi a szurkolók szeretetét.

Az olasz napilap újságírója szóba hozta, hogy az antidemokratikus kormányzási módszereiről ismert magyar miniszterelnök propagandaeszköznek használja a labdarúgó-válogatottat. Rossi erre azt mondta, nem szeretne erről beszélni, mert bármit is mond, felhasználják a szavait. Azt azért elmesélte, hogy Orbán Viktor megosztja vele a véleményét.  „Időnként üzeneteket küld nekem, ahogy tette a németek elleni meccs után is” – mondta. Hozzátette, hogy a miniszterelnöknek van taktikai érzéke, csatár volt, és nem egy elvakult szurkoló, és ő ezt nem érzi nyomásnak. Mint ahogy az MLSZ elnöke, Csányi Sándor részéről is bizalmat érez, hagyták és hagyják dolgozni. 

Bár egyértelműen nem mondta ki Marco Rossi, mit gondol a miniszterelnök megjegyzéseiről,  amit csütörtöki sajtótájékoztatóján mondott, az akár a kormányfőhöz szóló üzenetnek is tekinthető.

A szövetségi kapitány a Németországból visszatért válogatott szereplését értékelve, saját jövőjével kapcsolatban akkor azt mondta, amíg ugyanúgy érzi a szurkolók támogatását, ahogyan az elmúlt meccseken, addig szeretne kapitány maradni, mert úgy gondolja, a válogatott a magyar nép tulajdona, és ő nem valakinek felel a csapat eredményeiért, hanem a magyar embereknek.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Neked ajánljuk