Szijjártó és hét konzul segít a Fradi szurkolóknak Leverkusenben

  • narancs.hu
  • 2023. március 8.

Sport

Hét magyar konzul is jelen lesz csütörtökön a Bayer Leverkusen-Ferencváros futballmeccs helyszínén Németországban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak - közölte a tárca tájékoztatása szerint szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Ismételten egy európai kupa egyenes kieséses szakaszában lép pályára egy magyar futballcsapat. Ez a bravúr most a Ferencvárosnak sikerült” – büszkélkedett Szijjártó Péter külügyminiszter. A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a szükséges lépéseket meg kell tennie, amikor nagy létszámú magyar állampolgár utazik egy külföldi helyszínre - tájékoztatott a miniszter.

Előreláthatólag 2300 magyar drukker utazik az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésére Leverkusenbe, egy részük egyéni szervezésben, egy részük charterjárattal, míg a legtöbben, nagyjából ezren egy tizennégy vasúti kocsiból álló különvonattal.

„A kiemelt konzuli jelenlét érdekében a németországi képviseleteinkről, Berlinből, Stuttgartból, Düsseldorfból és Münchenből összesen hét konzult rendeltem Leverkusenbe” – mondta Szijjártó. Két konzul a stadionban fog ügyeletet tartani, két konzul a pályaudvaron fogja várni az odaérkező magyarokat, két konzul pedig a repülőtéren lesz, és ők majd a szurkolók által a stadionba jutáshoz használt útvonalon is ott lesznek, hogyha valakinek esetleg problémája lesz, akkor segíteni tudjanak. A hetedik konzulunk pedig arra készül fel, hogy az esetlegesen pótlásra szoruló iratokat pótolja.

A Fradi nagyon fontos a kormánynak. Az MVM milliárdokkal pumpálja a focicsapatot, amelynek elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk