Tíz hét börtön vár az angol focistákat inzultáló rasszista szurkolóra

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 3.

Sport

Az 52 éves férfi az Eb-döntőn tizenegyest hibázó színesbőrű játékosokat becsmérelte. 

Börtönbüntetésre ítélték azt a futballszurkolót, aki a nyári labdarúgó Európa-bajnokság döntője után, egy élő Facebook-bejelentkezésben rasszista sértésekkel illetett három angol játékost.

A vád szerint bebizonyosodott, hogy az 52 éves Jonathon Best becsmérelte Marcus Rashfordot, Jadon Sanchót és Bukayo Sakát, akik mind hibáztak az olaszokkal szemben elveszített finálé 11-es párbajában . Az ítélet tíz hét börtön.

A nyugat-londoni, targoncásként dolgozó vádlottat - aki bűnösnek vallotta magát - azután vonták felelősségre, hogy egy kollégája jelentette a 18 másodperces klipet a Facebooknak és a rendőrségnek. A kolléga korábban megkérte Bestet, hogy vegye le a posztot, de ő erre nem volt hajlandó. A közösségi oldal három nappal később eltávolította a képsorokat.

Az angol válogatott két játékosát - Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet - a szeptemberi, Budapesten játszott vb-selejtezőn is rasszista inzultus érte néhány magyar drukker részéről. A játékosok felé majomhuhogást imitáló nézők miatt a FIFA két zártkapus meccsre büntette a magyar válogatottat, a büntetés második tételét két évre felfüggesztették. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

Figyelmébe ajánljuk