Tótka Sándor olimpiai bajnok a kajak egyesek 200 méteres versenyében

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 5.

Sport

Ebben a számban még dobogóra sem állt korábban magyar versenyző. De ezüstöknek is örülhetünk.

Tótka Sándor aranyérmet szerzett a kajak egyesek 200 méteres versenyében a tokiói olimpián. A szám másik magyarja, Csizmadia Kolos negyedik lett a döntőben. A nyolcas fináléban a címvédő és világbajnok brit Liam Heath-en kívül a svédek korábbi vb-győztese, Petter Menning és az előző két olimpián egyformán érmes spanyol Saul Craviotto számított a legnagyobb ellenfélnek. Korábban ebben a számban még soha nem sikerült dobogóra sem állnia magyar versenyzőnek.

Csipes Tamara ezüstérmet szerzett a kajak egyesek 500 méteres versenyében, míg a szám kétszeres címvédője, Kozák Danuta negyedik lett. A négyesben olimpiai bajnok, összességében nyolcszoros világ- és kilencszeres Európa-bajnok Csipes, a Honvéd 31 éves kajakosa pályafutása második ötkarikás érmét szerezte, a számot az új-zélandiak sztárja, Lisa Carrington nyerte.

A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó a negyedik helyen végzett a kajak kettesek 1000 méteres versenyében.

Rasovszky Kristóf ezüstérmet nyert 10 kilométeres nyíltvízi úszásban. A 24 éves veszprémi úszó az egész verseny során az élmezőnyben tempózott, az utolsó másfél kilométerre a végül győztes, világbajnok Florian Wellbrock szakadt el tőle, Rasovszky pedig a hajrában az olasz Gregorio Paltrinierit megelőzve másodikként csapott a célba. Ebben a szakágban Magyarország második ötkarikás érmét nyerte Risztov Éva londoni diadalát követően.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk