Túlsúllyal jött vissza szabadságáról egy angol futballista

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 24.

Sport

„Nem tudom, miként történhetett ez meg” – nyilatkozta Kalvin Phillips ügyéről az edző, Josep Guardiola.

Az angol labdarúgó-válogatottal a katari világbajnokságban szereplő Kalvin Phillips túlsúllyal érkezett vissza a bajnokságban címvédő Manchester Cityhez, amelynél egyelőre nem is számíthatnak a játékára.

A 27 éves középpályás fizikai állapotáról a manchesteriek spanyol vezetőedzője, Josep Guardiola nyilatkozott.

„Nem sérülten, hanem túlsúllyal érkezett vissza, nem tudom, miként történhetett ez meg. Nem olyan fizikai állapotban tért vissza, hogy megfelelő edzéseket végezzen és játsszon, ezért nem számíthatunk rá jelenleg. Amint ismét játékra alkalmas állapotban lesz majd, akkor játszani is fog, mert szükségünk, méghozzá nagy szükségünk van rá” – mondta Guardiola Phillipsről, aki ennek megfelelőn csütörtökön nem volt tagja a manchesteriek meccskeretének. Társai az angol ligakupa nyolcaddöntőjében 3-2-re legyőzték a Liverpoolt.

A tréner nem tért ki arra a nyilvánosság előtt, hogy csalódott-e a játékosában a történtek miatt. Csupán annyit tett hozzá, hogy személyesen a játékosnak mondta el a véleményét ezzel kapcsolatban.

Phillips a vb-n mindössze két meccsen csereként, összesen 40 percet játszott az angol válogatottban, amely a negyeddöntőben 2-1-re maradt alul a döntős francia csapattal szemben.

A Leeds Unitedtől nyáron szerződtetett futballista vállsérülése miatt eddig csupán epizódszerephez jutott a Manchester Cityben, amely az elmúlt öt kiírásban négyszer végzett elsőként a Premier League-ben. A mostani tabellán második City szerdán a Leeds United vendégeként folytatja szereplését a pontvadászatban.

 Az angol Kalvin Phillips (4-es mezben) és a magyar Ádám Martin a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia–Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák SzilárdAz angol Kalvin Phillips (4-es mezben) és a magyar Ádám Martin a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia–Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Kalvin Phillips (4-es mezben) és Ádám Martin 2022. június 14-én, Wolverhamptonban, az Anglia–Magyarország válogatott labdarúgó mérkőzésen, ahol a magyar csapat négy góllal győzte le riválisát. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk