Virth Balázs edző elköszön Milák Kristóftól

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 5.

Sport

A szakember szerint korábbi jó viszonyukból olyan munkakapcsolat lett, amelyben egyikük sem érezte jól magát.

Hétfőn reggel jelent meg egy rövid interjú a Nemzeti Sport oldalán, melyben Virth Balázs edző, aki Milák mellett korábban a szintén olimpiai bajnok Gyurta Dániellel is dolgozott, elköszön tanítványától, a szombat este 100 méter pillangón aranyérmet nyerő Milák Kristóftól. Mint Virth mondja: az úszó felkészítését annak kérésére vette át 2021 szeptemberében. „Az volt a célom, hogy Selmeci Attila kiváló munkáját folytassam, és Kristóf pályafutását a már bevált rendszerben, hasonló módszerekkel vigyem tovább, és az, hogy az olimpiai ciklust veretlenül zárjuk” – fogalmaz Virt. Hozzátéve: „Azt, hogy ez működhet, az őszinte kommunikációra, a partneri kapcsolatra alapoztuk.”

Az utóbbi időben ugyanakkor éppen ez a partneri kapcsolat bomlott meg köztük. Erről a szakember azt mondja: „A múlt év nehézségei közben eltávolodtunk egymástól, és az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett. A klasszikus értelemben vett munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát.”

Arról, hogy ez miért történt így, Virth azt mondja: „Az első másfél év sikerei a jól elvégzett munka mellett egyértelműen annak volt köszönhető, hogy Kristóf jól érezte magát az uszodában és azon kívül is.” Vagyis a sportolónak elsősorban az úszást kellene újra élveznie, ehhez viszont a szakember szerint „új impulzusokra és új edzőre van szüksége”. Virth Balázs az interjú végén még további sikereket és még inkább sok-sok boldog pillanatot kíván korábbi tanítványának.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk