Milák Kristóf olimpiai bajnok 100 méter pillangón

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 3.

Sport

Meglepte a mezőnyt az utolsó métereken bemutatott hajrá.

Milák Kristóf ragyogó, 49,90 másodperces idővel megnyerte a 100 méteres pillangóúszás döntőjét. Ezzel ő a versenyszám első olimpiai bajnoka. Mindez három nappal azután történik, hogy az úszó ezüstérmes lett 200 méter pillangón, és legnagyobb csalódására megelőzte őt a francia Léon Marchand.

 
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 3-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

 

Ez már negyedik érme Miláknak, aki három évvel ezelőtt Tokióban 200 méter pillangón nyert, 100 méteren Európa-csúccsal volt második.

A versenyben a második a kanadai Joshua Liendo, a harmadik a kanadai Ilya Kharun lett.

A magyar sztár a pénteki előfutamban (50.19 mp), majd a középdöntőben (50.38) is a legjobb időt úszta, így a négyes pályáról várta a rajtot.

Az indítás után elsőnek jött fel, de ezúttal a riválisok jóval gyorsabban kezdtek nála, és csak negyediknek fordult. Ezúttal viszont jól bírta a hajrát, a legjobb, 26.50 másodperces második ötvenet úszta, és 49.90 másodperccel csapott célba.

Milák Kristóf a magyar küldöttség hetedik érmét szerezte Párizsban: az ugyancsak úszó Kós Hubert (200 m hát) és a férfi párbajtőrcsapat után az övé a harmadik arany, szerdán a férfi kardcsapat Milákkal egy napon lett második, múlt szombaton a párbajtőröző Muhari Eszter, ma pedig a sportlövő Major Veronika végzett a harmadik helyen női sportpisztolyban.

    

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk