Vizsgálat indult Hosszú Katinka klubjának edzője ellen, aki lányoknak tett szexuális célzásokat

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 9.

Sport

A férfi elhagyta az egyesületet, de itte magával 16 tanítványát is.

Vizsgálóbizottság felállításáról döntött a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöksége, miután arról jutott el hozzájuk információ, hogy az Iron Swim úszóklub egyik edzője szexuális célzásokat tett a női sportolóknak – írja a hvg.hu. Szombaton a sportal.hu számolt be arról, hogy az Iron Swim április 20-án munkáltatói figyelmeztetést küldött az edzőnek a fentiek, valamint amiatt, hogy belső információkat továbbított harmadik félnek. A dokumentumot a klub elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka írt alá.

A tavaszi keltezésű levél augusztus végén jutott el a Magyar Úszó Szövetséghez (MÚSZ). A lap szerint a levél szerint a sportolói jelzések alapján született írásbeli figyelmeztetést szóbeli is megelőzte, illetve hogy a klub kikötötte, hogy az edző kiskorú személlyel csak szülő bevonása mellett folytathat írásos levelezést.

Az edzőt akkor figyelmeztették, hogy felmondanak neki, majd önként távozott az egyesületből 16 tanítványányával együtt. A hvg.hu szerint ezzel függhet össze, hogy Hosszú Katinkáék miért szóltak most a MÚSZ-nak: ha ugyanis az edzőt eltiltják az úszóedzői sportszakmai tevékenység gyakorlásától, a tanítványait sem viheti magával.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk