Zárt kapus meccsekre büntették az Intert majomhangot imitáló, rasszista szurkolói miatt

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. december 27.

Sport

A Napoli edzője szerint félbe kellett volna szakítani a mérkőzést.

Következő két hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania az Internazionale csapatának az Olasz Labdarúgó Szövetség csütörtöki fegyelmi döntése értelmében.

A büntetés előzménye, hogy a szerda esti Inter-Napoli (1-0) meccsen a nápolyiak 27 éves  középhátvédjét, Kalidou Koulibalyt a lelátókról majomhangokkal hergelték.

Kalidou Koulibaly

Kalidou Koulibaly

Fotó: Szerhij Dolzsenko / MTI/EPA

A milánói stadionban a lelátó északi részét a harmadik hazai mérkőzésen is zárva kell tartani, mert a sértő rigmusok többsége onnan érkezett.

A bizottság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy az ismétlődő rasszista bekiabálások miatt ellenséges légkör alakult ki a stadionban.

Az Inter már jelezte fellebbezését a büntetés ellen.

A nápolyiak kiállított játékosa, Koulibaly két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Az egyiket azért, mert begyűjtötte ötödik sárga lapját, a másodikat pedig azért, mert gúnyosan megtapsolta Paolo Mazzoleni játékvezetőt.

A FARE (Football Against Racism in Europe, Futball a rasszizmus ellen Európában) elnevezésű szervezet közleménye emlékeztetett: az olasz futballban számos alkalommal előfordult már, hogy a játékvezető nem reagált a rasszista megnyilvánulásokra, az érintett játékos pedig dühében olyat tett, amiért kiállították.

Carlo Ancelotti, a Napoli vezetőedzője elmondta, a szövetségi ellenőrt háromszor kérték a mérkőzés ideje alatt, hogy szakítsa félbe a játékot, ehelyett csupán a helyi műsorközlő figyelmeztette a vétkes szurkolókat. A szakvezető hozzátette, ha a jövőben hasonló eset előfordul, a nápolyiak levonulnak a pályáról.

Figyelmébe ajánljuk