A rendőrség betiltotta a szexet Budapesten a vizes-vb idejére

  • narancs.hu
  • 2017. július 15.

Szex

Mindenki menjen úszni és szurkolni!

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (SZEXE) Facebook-oldalán számoltak be arról, hogy – állításuk szerint – a rendőrök a vizes-vb kezdete miatt nem engedik dolgozni a lányokat még az arra kijelölt budapesti területeken sem. Ezt szombaton a SZEXE-nél a magyarnarancs.hu-nak is megerősítették, mint kiderült, az utcákra kiérkező lányok sorra arról tájékoztatják az egyesületet, hogy a rendőrök a szokásosnál nagyobb intenzitással figyelik őket.

false

 

Fotó: Facebook/SZEXE

A szexmunkások elvileg több budapesti utcában is rendszeresen dolgozhatnak, ha betartanak bizonyos szabályokat, például azt, hogy legyen egészségügyi igazolásuk, vagy ne legyen a közelükben semmilyen köz-, illetve oktatási intézmény, netán templom. Ennek ellenére a IX. kerületi Szabadkai utcából vagy a XVII. kerületi Tarcsai útról is próbálják őket kiszorítani a rendőrök állítólag azzal az indokkal, hogy a vizes-vb ideje alatt inkább foglalkozzanak mással.

Az egyesület elnöke is próbált már intézkedni az ügyben, Földi Ágnes az egyik helyszínen győzködte a rendőröket, hogy a szexmunkások semmilyen jogszabályt nem sértenek, védett övezeten kívüli területen állnak és egészségügyi kiskönyvvel is rendelkeznek, így hagyják őket dolgozni. Az egyik intézkedő egyenruhás állítólag erre azt mondta, a felettese határozott úgy, hogy a lányok nem dolgozhatnak a sportesemény ideje alatt.

Rákérdeztünk a rendőrségnél is, hogy ők mivel magyarázzák a fokozott ellenőrzést. A válaszukat azonnal közöljük, mihelyst reagálnak.

Frissítés (18.45): Az Országos Rendőr-főkapitányság válaszában azt írta: a rendőrök a hatályos jogszabályok szerint járnak el. Illetve megjegyezték, hogy az "országos rendőrfőkapitány 2015. szeptember 14-én 12 órától rendelt el fokozott ellenőrzést Magyarország teljes közigazgatási területére. A fokozott ellenőrzés a fenti időponttól folyamatosan érvényben van és – a legutóbbi elrendelése szerint – 2017. szeptember 30-án 24 óráig tart".

Figyelmébe ajánljuk