40 év után nem adnak már előadásokat az Operettszínház karmesterének

  • narancs.hu
  • 2024. február 28.

Színház

Makláry Lászlótól december végén minden előadását elvették, így már nem dirigál a teátrumban.

Több mint negyven évig dolgozott a Budapesti Operettszínházban, ahol korábban főzeneigazgató is volt, most azonban lényegében elbocsátották Makláry Lászlót – írja a Blikk.

A 73 éves, Artisjus-díjas karmester, érdemes és kiváló művésznek fáj az elválás, és arra is panaszkodott, hogy felesége elvesztése után néhány hónappal küldték el.

„Nagyon szerettem ott dolgozni, hiszen az Operettszínház magas színvonalat jelentett a kulturális életben. A hangulat is jó volt, összeszokott csapat alakult ki remek szakemberekkel” – mondta. A karmester szerint a színház Kerényi Miklós Gábor vezetése alatt élte a fénykorát, aki „nem könnyű ember, de én jól tudtam vele együtt dolgozni”.

A nívó akkor kezdett csökkenni, amikor 2019-ben Kiss B. Atilla lett az intézmény igazgatója – tette hozzá.

Makláry már nyugdíjba ment, jogi értelemben megszűnt a színház tagjának lenni, de kapott előadásokat.

„Az egyik igazgatói ülésen Kiss B. Attila még a beiktatása előtt a beszédében kiemelte, hogy Maklári László addig marad a Budapesti Operettszínházban, ameddig akar, és azt dirigál, amit ő akar. Hát, úgy tűnik, ez mára feledésbe merült” – panaszolta. Decemberben beszélt a főigazgatóval, ezután vették el az előadásait.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk