Elkészült a Nemzeti Színházban történt balesetről a szakértői vélemény

  • narancs.hu
  • 2024. június 15.

Színház

Az ügy összetett, több felelőse is van a balesetnek. 

A Nemzeti Színházban történt balesetben számos foglalkozási szabályszegés is történt. Nem a színészek és nem is egyetlen személy felelős a történtekért, hanem több ember egyszerre. Legalább négy személyről van szó, akik a díszlet megalkotásában, felépítésében és ellenőrzésében vettek részt. Egyértelműek a szabályszegések, melyek között szerepel a korábban már sokszor emlegetett, nem megfelelő mennyiségű korlát elhelyezése a díszletben – írja a Blikk

„Nem kérdés, hogy a büntetőeljárásban a színészek nem vonhatók felelősségre, evidens, hogy ők sértettként vannak jelen. Másként fel sem merülhetnek, hiszen Horváth Lajos Ottónak sérülései súlyos egészségromlást és maradandó fogyatékosságot idéztek elő. Itt nem megoldás a vizsgálóbizottság, több ember felelőssége megállapítható és erre egyértelmű jelek utalnak, nincs helye az áldozathibáztatásnak” – fogalmazott az egyik balesetet szenvedő színész, Horváth Lajos Ottó ügyvédje. Borbély Zoltán továbbra is azon dolgozik, hogy békés és korrekt, peren kívüli megállapodás születhessen az általa képviselt sértett és a Nemzeti Színház között.

„Mi még mindig bízunk a békés megegyezésben és ezt is szorgalmazzuk. Jelen esetben két eljárás zajlik, a büntető, illetve a polgári, és mind a két ügyben a megoldás felé hajlunk. Nagy reményeink vannak, hogy a jog asztalánál ezt korrekten le tudjuk zárni, ez mindenkinek jobb lenne, és erre még mindig látok esélyt. A Nemzeti Színház és a jogászuk részéről eddig minden felmerülő kérdésünkre korrekt választ kaptunk és együttműködő hozzáállást tapasztaltunk. Nem ellenségként tekintünk rájuk” – mondta az ügyvéd. 

A lap úgy tudja, sem Horváth Lajos Ottó, sem a másik sérült, Szász Júlia nem tér vissza a teátrumba dolgozni. Mint ismert, a két színész métereket zuhant Vidnyánszky Attila által rendezett Rómeó és Júlia című előadás díszletéről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk