Baleset a Nemzetiben: a rendőrség az ügyelőt gyanúsította meg, de alaptalanul

  • narancs.hu
  • 2024. május 9.

Színház

A meggyanúsított férfi panasszal élt, az ügyészség pedig jogosnak találta a panaszát. 

Már nem gyanúsítottja a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében zajló nyomozásnak a színház ügyelője – írja a kormánypárti Magyar Nemzet.

Mint ismert, tavaly novemberben a Nemzet Színház Rómeó és Júlia-előadása közben súlyos balesetet szenvedett két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó. A színészek a színészek a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak le, az előadást félbeszakították, a sérült művészeket azonnal kórházba szállították

A színházat igazgató Vidnyánszky Attila előbb lemondott posztjáról, majd Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el lemondását, végül maradt is, a színházon belüli vizsgálat pedig arra jutott, hogy nincs egyszemélyi felelős, "a körülmények alakulásának szerencsétlen volta eredményezte a sajnálatos eseményeket. 

A rendőrség viszont még a baleset után nyomozást indított az ügyben, az Index hétfői információi szerint pedig végül a színház ügyelőjét hallgatták ki gyanúsítottként. 

A Magyar Nemzet most a Fővárosi Főügyészségtől viszont azt a tájékoztatást kapta, hogy "a gyanúsítottként kihallgatott férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a panaszt, valamint a nyomozás iratait megvizsgálta, és a panasznak helyt adott, ezért a férfi gyanúsítotti jogállása megszűnt".

Az ügyelőt tehát alaptalanul gyanúsították meg, felelőse a balesetnek továbbra sincs. A megsérült színészek márciusban ügyvédhez fordultak az elmaradt kártérítésük kifizetéséért

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.