Jordán Tamás januárban elköszön a szombathelyi színház igazgatói posztjától

  • narancs.hu
  • 2020. november 17.

Színház

De színészként visszajár majd az intézménybe.

"Az Egyetemi Színpadtól 1970-ben köszöntem el, a 25. Színháztól 80-ban, Kaposvártól 91-ben, a Merlintől 2002-ben, a Nemzetitől 2008-ban, és közeleg az utolsó búcsú, Szombathely. Beépült az életembe, hogy időről időre meg kellett válnom attól, amit szerelmesen szerettem. Ha ez néha fáj is, nem jelent megrázkódtatást. Valahogy belejöttem" - mondta el Jordán Tamás a Blikknek egy interjúban. A lap annak apropóján kérdezte Jordánt, hogy januárban átadja az általa alapított színház vezetését, februártól pedig csupán színészként jár vissza.

Jordán el is költözik Szombathelyről, de azt mondja, a várossal nem szakad meg a kapcsolata: "A lakás, amit bérelünk, a szezon végéig nálunk marad, és később is jelen leszek minden fontos eseményen és bemutatón, csak akkor már panzióban éjszakázom."

Utódjáról, Szabó Tiborról pedig így nyilatkozott: "Örültem, hogy olyan kolléga veszi át tőlem a stafétát, akinek ilyen sok köze van ehhez a színházhoz, hiszen az elsők közé tartozott, akiket 2007-ben szerződtettem. Jó a kapcsolatunk. Most is egyeztettünk a műsortervekről."

Jordán Tamás 2017-es kinevezéséről itt írtunk bővebben.

Mégis még négy évig lesz Jordán a szombathelyi színház igazgatója

Egyhangúlag támogatta és elfogadásra javasolta Jordán Tamás igazgatói pályázatát a Weöres Sándor Színház vezetői posztjára a színházszakmai bizottság. Eleinte egyáltalán nem akarták megválasztani, aztán a tiltakozások és tüntetés után egy évre mégis kinevezték Jordánt a színház élére. A 2021-ig szóló pályázatról ma született döntés.

Figyelmébe ajánljuk