Mégis még négy évig lesz Jordán a szombathelyi színház igazgatója
jordan_S_2348w.jpg

Mégis még négy évig lesz Jordán a szombathelyi színház igazgatója

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017. június 7.

Színház

Egyhangúlag támogatta és elfogadásra javasolta Jordán Tamás igazgatói pályázatát a Weöres Sándor Színház vezetői posztjára a színházszakmai bizottság.

Eleinte egyáltalán nem akarták megválasztani, aztán a tiltakozások és tüntetés után egy évre mégis kinevezték Jordánt a színház élére. A 2021-ig szóló pályázatról ma született döntés.

Sütő Dániel a pályázatot kiíró szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője az MTI-t tájékoztatta az eredményről: a héttagú bizottság hét igen szavazattal támogatta a Jordán Tamás pályázatában foglaltakat. Hozzáfűzte: a szombathelyi közgyűlés 2017. március 27-én fogadta el a pályázati felhívást a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői igazgatói álláshelyére, és egyedül Jordán Tamás nyújtott be pályázatot.
A pályázatról a színházszakmai bizottság véleményét is figyelembe véve, várhatóan a közgyűlés június 15-i ülésén döntenek.
Az önkormányzati testület a korábbi igazgatói pályázat eredménytelensége után Jordán Tamás vezetői megbízását 2018. szeptember 30-ig meghosszabbította, az új kinevezés a kiírás szerint 2018. október 1-jétől 2021. január 31-ig szól.

Jordán Tamással az igazgatóválasztásról készült interjúnkat itt olvashatják:

„Senki sem kerülheti ki a politikát" - Jordán Tamás a szombathelyi igazgatóválasztásról

Visszavonta pályázatát a Vidnyánszky Attila által támogatott másik jelölt. Interjúnk még a tegnapi hír előtt készült, de a tanulságai egyáltalán nem évültek el. Az eredeti tervek szerint március 2-án döntött volna az önkormányzat arról, ki vezesse a következő években a szombathelyi Weöres Sándor Színházat.

Neked ajánljuk