Közös gondolkodásra és cselekvésre hívja a színházi és filmes szakmát az Örkény Színház az SZFE ügyében

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 8.

Színház

A szolidaritás egyfajta formájaként. Bíznak a széles szakmai összefogás során megnyilvánuló felelős tettekben.

„A legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, az a szolidaritás.”

Az Örkény Színház e névadójától származó idézet szellemében kívánja kifejezni közösségét és segítségnyújtási szándékát a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, oktatói és minden dolgozója felé – olvasható közleményükben.

"Az egyetemet érő lejáratási kampány után, az egyetem szempontjait, javaslatait semmibe vevő eljárás és kuratóriumi kinevezések után a művészeti képzés minőségének védelme, erodálódásának megakadályozása rajtunk, színházi embereken áll. Így most az egész magyar színházi szakmához fordulunk!"

A színház felhívását változtatás nélkül közöljük.

"Kedves kollégák!

Közös gondolkodásra és cselekvésre hívunk Benneteket. Gondoljuk át közösen, hogy mink van, és ebből mit tudunk felajánlani az egyetemen veszélybe került szellemi közösségeknek. Vitassuk meg, hogy mivel tudjuk segíteni a diákokat az egyetemi autonómiáért vívott harcukban. Nyissunk párbeszédet egymással és a hallgatókkal, hogy a szolidaritás ne csupán szavakban, hanem a széles szakmai összefogásnak köszönhető felelős tettekben is meg tudjon nyilvánulni."

A részvételi szándékot, bármely gondolatot vagy javaslatot a további egyeztetés érdekében az alábbi email címen várják: szolidaritas [at] orkenyszinhaz [dot] hu

Figyelmébe ajánljuk