Lemondták Alföldi kormánykritikus darabját Pécsett
jay-lynn-igenis-miniszterelnok-ur-original-97178.png

Lemondták Alföldi kormánykritikus darabját Pécsett

  • narancs.hu
  • 2018. április 17.

Színház

Indoklás nincs.

A Szabad Pécs azt írja, május 27-én a pécsi Kodály Központban adták volna elő az Átrium és a Kultúrbrigád közös előadását, az Igenis, miniszterelnök úr!-at.

A darab főszereplője Alföldi Róbert és Hevér Gábor.

Az előadás arról szól, hogy a „gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira. Mi történik, ha a kormány unortodox megoldásokhoz folyamodik?“

A Szabad Pécs idézi a hivatalos értesítést is, melyben indoklás nincs, csak azt közlik, hogy az előadás elmarad, a megvásárolt jegyeket pedig visszaváltják.

A szervező Átrium sem tudja, mi történhetett: „Nem kaptunk indoklást a Zsolnay Színháztól, mi is a Facebookon szembesültünk ezzel a kiírással, illetve pénteken tapasztaltuk, hogy a jegyértékesítést leállították, minden értesítés nélkül. Az előadást leegyeztettük, készültünk rá. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Nagyon sajnáljuk. Üdvözlettel: az Átrium csapata” - írták a lapnak.

Emlékezetes, hogy márciusban Zalaegerszegen mondták le Alföldi egy előadását. Az egy politikamentes talk show lett volna, ám a fideszes városvezetés nem engedte, hogy önkormányzati szervezésű programon Alföldi legyen a vendég. A beszélgetést végül Zalaszentgróton rendezték meg, telt ház előtt.

Neked ajánljuk

Ha hagyják létezni az irodalmat

  • Proics Lilla

A szeptember 29. és október 2. közt rendezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Szlovákia lesz a díszvendég. Ennek apropóján kérdeztük Orcsik Rolandot, aki a Tiszatáj folyóiratban megjelenő szlovák összeállítás bemutatóján vesz részt, és Deczki Saroltát, aki a szlovák és magyar irodalmi trendekről szóló beszélgetést moderálja péntek délelőtt a szlovák díszvendégstandon.