Lemondták Alföldi kormánykritikus darabját Pécsett

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 17., 10:42
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Indoklás nincs.

A Szabad Pécs azt írja, május 27-én a pécsi Kodály Központban adták volna elő az Átrium és a Kultúrbrigád közös előadását, az Igenis, miniszterelnök úr!-at.

A darab főszereplője Alföldi Róbert és Hevér Gábor.

Az előadás arról szól, hogy a „gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira. Mi történik, ha a kormány unortodox megoldásokhoz folyamodik?“

A Szabad Pécs idézi a hivatalos értesítést is, melyben indoklás nincs, csak azt közlik, hogy az előadás elmarad, a megvásárolt jegyeket pedig visszaváltják.

A szervező Átrium sem tudja, mi történhetett: „Nem kaptunk indoklást a Zsolnay Színháztól, mi is a Facebookon szembesültünk ezzel a kiírással, illetve pénteken tapasztaltuk, hogy a jegyértékesítést leállították, minden értesítés nélkül. Az előadást leegyeztettük, készültünk rá. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Nagyon sajnáljuk. Üdvözlettel: az Átrium csapata” - írták a lapnak.

Emlékezetes, hogy márciusban Zalaegerszegen mondták le Alföldi egy előadását. Az egy politikamentes talk show lett volna, ám a fideszes városvezetés nem engedte, hogy önkormányzati szervezésű programon Alföldi legyen a vendég. A beszélgetést végül Zalaszentgróton rendezték meg, telt ház előtt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 17., 10:42
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Terjeszkedik a magántőke
Jó üzlet az egészségügy
Uniós határvédelmi tervek
A kapukulcs őrzői
Interjúk
Somlyódy László, Mathias Énard
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...