Nem mindennapi teltházas koncerttel nyitott újra az opera Barcelonában

  • narancs.hu
  • 2020. június 23.

Színház

A zenészek igazán különleges közönségnek játszottak.

Hétfőn újra kinyitotta kapuit a barcelonai Liceu Operaház, amely a koronavírus-járvány és a kijárási korlátozások miatt március közepétől zárva tartott.

Az első koncert rögtön teltházas volt, de igen csak rendhagyó módon: a zenészek ugyanis növényeknek játszottak. Az opera 2 292 férőhelyes, hétfőn mindegyikbe egy virágot ültettek, ők hallgathatták az UceLi Quartet előadását. A zenészek Puccini Krizantémok című darabját játszották a lelkes közönségnek – a helyszínen a növényeknek, a livestreamnek köszönhetően pedig az otthonaikban a képernyő előtt ülő hallgatóságnak.

A növényeket a koncert után 2 292 egészségügyi dolgozónak adják, ezzel is kifejezve hálájukat azért az áldozatos munkáért, amit a koronavírus-járvány elleni küzdelemben vittek véghez.

Barcelona opera reopens with performance for more than 2000 potted plants

Barcelona's El Liceu opera house reopened on Monday with a concert to an audience of 2,292 potted plants. The event took place a day after Spain's three-mont...

Neked ajánljuk

Kommunális hulladékkal fűti a Duna Aréna létesítményeit a Budapesti Közművek a vizes VB alatt

  • Fizetett tartalom

A Budapesti Közművek keretén belül működő FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divízió 2017 óta látja el távfűtéssel a Duna Arénát. A hőenergiát jelenleg a Budapesti Közművek tulajdonában lévő Fővárosi Hulladékhasznosító Mű állítja elő. Az erőmű az éves nagykarbantartás után június közepén újra üzembe állt, - így a medencék megfelelő hőmérséklete és a használati melegvíz folyamatosan biztosított a FINA Világbajnokság gördülékeny lebonyolításához, valamint a magyar sikerekhez.