„Nem süllyedhet el a Szputnyik a közöny csendjében!” – A TÁP Színház felhívása

  • narancs.hu
  • 2015. február 14.

Színház

A Szputnyik fennmaradásáért kezdeményez gyűjtési akciót Vajdai Vilmos.

Minden színház anyagi gondokkal küzd, sokunk működése van napi fenyegetettségben, leginkább a függetleneké – de azt, hogy megszűnjön egy színház, ráadásul a Szputnyik, ami a magyar színházi élet nemzetközileg is elismert legjelentősebb, legprogresszívabb független színháza, nem engedhetjük! Ez súlyos érvágás mindannyiunk számára!
A TÁP Színház is az anyagi értelemben vett kivérzés előtti pillanatban van, áprilistól nem tudjuk játszani kész előadásainkat. Mivel nekünk nincs állandó fizetett társulatunk, akiket szélnek ereszthetnénk, előadásainkat eresztjük szélnek, eltesszük őket kicsit jobb időkre! De aktivitásunkat, ad hoc előadásainkat nem veszítjük el, azt nem engedhetjük, hogy teljesen kifogják a szelet a vitorlánkból! Ebben a súlyos anyagi helyzetben és ezekben a nehéz időkben annyit megtehetünk, és kötelességünknek is érezzük megtenni, hogy egyik utolsó nagyobb előadásunk, a Lúd Zsolt és kutyája, Mattyi bevételét felajánljuk a Szputnyik Hajózási Társaság számára, a színház fennmaradásáért.
Arra szeretnénk kérni és biztatni a többi nem csak független színházat, színészt, színházi embert, és mindenkit, aki fölfogja és átérzi, hogy mit jelent egy színház megszűnése, hogy lehetőségeihez mérten tegye ugyanezt!
A magyar társadalom súlyosan szolidaritáshiányos, és ettől a kulturális, színházi élet sem mentes! Nem süllyedhet el a Szputnyik a közöny csendjében! Itt az alkalom, hogy megmutassuk, létezik még szolidaritás: mentsünk meg egy színházat, mentsük meg saját magunkat, mentsük meg a magyar kulturális életet!

Vajdai Vilmos
A Táp Színház vezetője,
a Katona József Színház tagja

P.S.: (előzetes FELAJÁNLÁSOK:
- TÁP Színház – Lúd Zsolt és Kutyája Mattyi (Átrium, márc 11-i 22h. előadás teljes bevétele.
- Tünet együttes - Voyager 3. márc 31-i előadásának 19h (Jurányi ház) teljes bevétele
- Fekete Ádám - Válasszunk párt (Hoppart ea.) egy előadásbeli szerepének gázsija
- Piti Emőke – Lö Csibészek (Táp Színház) egy előadásbeli szerepének gázsija
- Nagy Ervin – Makrancos hölgy (Víg színház) egy előadásbeli szerepének gázsija
- Keresztes Tamás Amadeus (Centrál színház) egy előadásának gázsija
- Katona József Színház
- Víg Színház

a felajánlásokat a “Színházak a Szputnyikért” facebook oldalon tehetitek meg és a technikai részleteket is itt fogjátok a későbbiekben megtalálni)

Figyelmébe ajánljuk