Ritka daganatos betegséggel kezelik Tompos Kátyát

  • narancs.hu
  • 2024. május 9.

Színház

A színésznő külföldi kezelésére adománygyűjtést indított a Fábián Juli Emlékalapítvány. 

Gyűjtés indult Tompos Kátya kezelésére, a színésznő ugyanis egy ritka daganatos betegséggel küzd, amelyet csak külföldön tudnak kezelni – tette közzé Facebook-oldalán a Fábián Juli Emlékalapítvány. 

Az alapítvány a posztjában azt írja, Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is, ennek oka egy daganatos betegség, a színésznő ezért már csak egy-egy felolvasó est erejéig léphetett fel, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte.

A közlemény szerint Tompos Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető, a külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai – a korábbiakkal elletétben – pedig az állam által már nem finanszírozottak. A poszt szerint az eddig felmerült költségek már felemésztették a színésznő anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget is.

"Kátya kérésére eddig a pillanatig kizártuk a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljunk segítségért" – írják. Az alapítvány ezért "Szeretünk Kátya" címen jótékonysági gálát szervez május 25-ére a Szegedi Nemzeti Színházba, a bevétel teljes mértékben a színésznő gyógykezelési alapjába kerül. Emellett az alapítvány közvetlenül is gyűjtést indít Tompos Kátya kezelésére. 

A Fábián Juli Emlékalapítvány a 2017-ben 37 évesen daganatos betegségben elhunyt Fábián Juli énekesnő emlékére alakult, célja az énekesnő emlékének ápolása mellett olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni, alkotni, dolgozni, így elesnek a pénzkereseti lehetőségektől. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk