Súlyos baleset történt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. november 18.

Színház

Besenczi Árpád színész-igazgatónak a keze sérült meg. 

Súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, a darabot félbeszakították – tájékoztatta a teátrum szombaton az MTI-t.

A tájékoztatás szerint az Indul a bakterház péntek esti előadása közben Besenczi Árpádnak – aki egyben a színház igazgatója – megsérült a keze, a darabot ezért félbe kellett szakítani. A színművészt kórházba szállították, de még éjszaka hazaengedték, maradandó sérülése ellenére kielégítő az állapota.

A színház közölte, hogy a darab szombati előadása elmarad. A pénteken félbeszakadt és a szombaton elmaradt előadást január 12-én és 13-án pótolják. Besenczi Árpád a tervek szerint keddtől ismét színpadra áll – jelezte a zalaegerszegi teátrum.

 
 
Besenczi Zsongor (j) Bendegúz és Besenczi Árpád (j) a bakter szerepében az Indul a bakterház című bohózat próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban 2023. október 11-én. Rideg Sándor regényének színpadi változatát Böhm György rendezésében október 13-én mutatják be
Fotó: MTI/Katona Tibor

A zalaegerszegi eset rövid időn belül a második baleset, amely színházban történt. Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia színészek a múlt közel három méter magasról, egy erkélyről zuhantak le a Rómeó és Júlia második felvonása alatt a takarásban nemrégiben. A teátrum vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila lemondott, ám ezt Csák János kulturális és innovációs miniszter egyelőre nem fogadta el. A legfrissebb hírek szerint a társulat tagjai szavazhatnak arról, hogy szeretnék-e, hogy maradjon, vagy nem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk