Egy hívás a legnagyobb ellentéteket is feloldhatja

  • Fizetett tartalom
  • 2024. január 2.

Támogatott tartalom

Két Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Bodrogi Gyula és Szilágyi Tibor főszereplésével debütált a Vodafone karácsonyi reklámfilmje, ami az ellentétek áthidalhatóságára és az összefogás fontosságára hívja fel a figyelmet. A színészóriások által megformált karakterek egy karácsonyi jó cselekedet miatt ragadnak telefont és oldják fel az évek óta tartó rivalizálást kettőjük között egy nemes ügy érdekében. A kampány üzenetéről és a megvalósításról beszélgettünk Moldván Ákossal, a Vodafone lakossági kommunikációs vezetőjével. 

Sok év után újból együtt dolgozott a két színészlegenda, Bodrogi Gyula és Szilágyi Tibor. A Vodafone reklámfilmjében ugyan rivalizáló játékboltosokat alakítanak, a valóságban már 60 éve töretlen a barátságuk. A filmben az egymással versengő karakterek egy karácsonyi jó cselekedet miatt ássák el a csatabárdot és mutatják meg a nézőknek, hogy már egy telefonhívás is hatalmas változást eredményezhet kapcsolatainkban. A film leirata elsőre megtetszett mindkét színésznek, így boldogan vállalták a felkérést.

A társadalmi felelősségvállalás nem idegen a Vodafone reklámjaiban, sokadik éve képzik szerves részét a karácsonyi kampányoknak olyan problémák kiemelése, amik a társadalom meghatározó részét érintik.

Két évvel ezelőtt a magányosságra, annak feloldására hívták fel a figyelmet Imre bácsi történetén keresztül, míg a tavalyi évben a túlfogyasztás helyett az egymásra való odafigyelést tették a kampány központi üzenetévé. 

Idén szintén egy olyan társadalmi szintű probléma áll a kampány üzenetének középpontjában, amely az egyén hétköznapi szintjén is megjelenik. Az ellentétek bárhol megjelenhetnek, egy rokonnal, egy baráttal, de még akár a szomszéddal is. Sokszor pedig egy jelentéktelen konfliktus miatt nem beszélnek évek óta egymással a felek, pedig biztosan mindketten érzik, hogy sokkal jobb lenne újra felmelegíteni a kapcsolatot és félretenni a sérelmeket.

 
 
Szilágyi Tibor, Moldván Ákos és Bodrogi Gyula a forgatáson
 

„Azt gondoljuk, hogy filmjeink és a kommunikáció összes elemének tonalitása méltó folytatása annak a kommunikációs platformnak, amelyet néhány évvel ezelőtt elindítottunk, és annyi pozitív visszajelzést kapott” – utalt vissza a korábbi „Imre bácsi” és az „Egy ajándék is elég” karácsonyi kampányokra Moldván Ákos. 

„Mindig igyekszünk egy társadalmi problémát, feszültséget a felszínre hozni. Nagyvállalatként felelősséget érzünk aziránt, hogy hangot adjunk az emberek mindennapjait érintő egyéni, közösségi vagy társadalmi szinten jelen lévő problémáknak, és a saját eszközeinkkel tenni is tudjunk a változásért. Úgy véljük, hogy az üzleti célok mellett megfér, sőt nagyvállalatként fontos beszélnünk ezekről a témákról, de ami még fontosabb, hogy valódi tettekkel példát is mutassunk mindenki számára.”

Idén karácsonykor a tv-képernyőn túl az utcákon is, sőt, még ebben a lapszámban is a párbeszédre, a régi ellentétek feloldására buzdít a Vodafone. Sokfelé találkozhatunk idézeteket bemutató hirdetésekkel, melyek egytől egyig a kampány alkotóinak személyes üzenetei egy régi barát vagy ismerős számára, akiket ők maguk is felkeresnek majd.

Emellett az online térben adják át a social media csatornáik meghatározó hangját ennek az üzenetnek a továbbítására.

A bűbájos végeredményhez azonban rögös út vezetett, a cég már a júliusi kánikulában is azon dolgozott, hogy az eddigi legemlékezetesebb karácsonyi kampányukat alkothassák meg.

„A munka már nyáron elkezdődik, sajátosan vicces dolog egy napsütötte irodában, rövidnadrágban a karácsonyra hangolódni” – folytatta a beszélgetést Moldván Ákos. „Szerencsénk van, hogy egy szakmailag ennyire kiemelkedő csapattal tudunk évről évre dolgozni, innen is szeretném megköszönni a munkát a kreatív-, illetve médiaügynökségi csapatoknak, a produkciós háznak, a rendezőnknek és természetesen a két színészóriásnak, hogy ilyen emlékezetes karácsonyi kampányt tudtunk letenni az asztalra idén.”

VF_Logo_CMYK_RED

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk