Egy hívás a legnagyobb ellentéteket is feloldhatja

  • Fizetett tartalom
  • 2024. január 2.

Támogatott tartalom

Két Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Bodrogi Gyula és Szilágyi Tibor főszereplésével debütált a Vodafone karácsonyi reklámfilmje, ami az ellentétek áthidalhatóságára és az összefogás fontosságára hívja fel a figyelmet. A színészóriások által megformált karakterek egy karácsonyi jó cselekedet miatt ragadnak telefont és oldják fel az évek óta tartó rivalizálást kettőjük között egy nemes ügy érdekében. A kampány üzenetéről és a megvalósításról beszélgettünk Moldván Ákossal, a Vodafone lakossági kommunikációs vezetőjével. 

Sok év után újból együtt dolgozott a két színészlegenda, Bodrogi Gyula és Szilágyi Tibor. A Vodafone reklámfilmjében ugyan rivalizáló játékboltosokat alakítanak, a valóságban már 60 éve töretlen a barátságuk. A filmben az egymással versengő karakterek egy karácsonyi jó cselekedet miatt ássák el a csatabárdot és mutatják meg a nézőknek, hogy már egy telefonhívás is hatalmas változást eredményezhet kapcsolatainkban. A film leirata elsőre megtetszett mindkét színésznek, így boldogan vállalták a felkérést.

A társadalmi felelősségvállalás nem idegen a Vodafone reklámjaiban, sokadik éve képzik szerves részét a karácsonyi kampányoknak olyan problémák kiemelése, amik a társadalom meghatározó részét érintik.

Két évvel ezelőtt a magányosságra, annak feloldására hívták fel a figyelmet Imre bácsi történetén keresztül, míg a tavalyi évben a túlfogyasztás helyett az egymásra való odafigyelést tették a kampány központi üzenetévé. 

Idén szintén egy olyan társadalmi szintű probléma áll a kampány üzenetének középpontjában, amely az egyén hétköznapi szintjén is megjelenik. Az ellentétek bárhol megjelenhetnek, egy rokonnal, egy baráttal, de még akár a szomszéddal is. Sokszor pedig egy jelentéktelen konfliktus miatt nem beszélnek évek óta egymással a felek, pedig biztosan mindketten érzik, hogy sokkal jobb lenne újra felmelegíteni a kapcsolatot és félretenni a sérelmeket.

 
 
Szilágyi Tibor, Moldván Ákos és Bodrogi Gyula a forgatáson
 

„Azt gondoljuk, hogy filmjeink és a kommunikáció összes elemének tonalitása méltó folytatása annak a kommunikációs platformnak, amelyet néhány évvel ezelőtt elindítottunk, és annyi pozitív visszajelzést kapott” – utalt vissza a korábbi „Imre bácsi” és az „Egy ajándék is elég” karácsonyi kampányokra Moldván Ákos. 

„Mindig igyekszünk egy társadalmi problémát, feszültséget a felszínre hozni. Nagyvállalatként felelősséget érzünk aziránt, hogy hangot adjunk az emberek mindennapjait érintő egyéni, közösségi vagy társadalmi szinten jelen lévő problémáknak, és a saját eszközeinkkel tenni is tudjunk a változásért. Úgy véljük, hogy az üzleti célok mellett megfér, sőt nagyvállalatként fontos beszélnünk ezekről a témákról, de ami még fontosabb, hogy valódi tettekkel példát is mutassunk mindenki számára.”

Idén karácsonykor a tv-képernyőn túl az utcákon is, sőt, még ebben a lapszámban is a párbeszédre, a régi ellentétek feloldására buzdít a Vodafone. Sokfelé találkozhatunk idézeteket bemutató hirdetésekkel, melyek egytől egyig a kampány alkotóinak személyes üzenetei egy régi barát vagy ismerős számára, akiket ők maguk is felkeresnek majd.

Emellett az online térben adják át a social media csatornáik meghatározó hangját ennek az üzenetnek a továbbítására.

A bűbájos végeredményhez azonban rögös út vezetett, a cég már a júliusi kánikulában is azon dolgozott, hogy az eddigi legemlékezetesebb karácsonyi kampányukat alkothassák meg.

„A munka már nyáron elkezdődik, sajátosan vicces dolog egy napsütötte irodában, rövidnadrágban a karácsonyra hangolódni” – folytatta a beszélgetést Moldván Ákos. „Szerencsénk van, hogy egy szakmailag ennyire kiemelkedő csapattal tudunk évről évre dolgozni, innen is szeretném megköszönni a munkát a kreatív-, illetve médiaügynökségi csapatoknak, a produkciós háznak, a rendezőnknek és természetesen a két színészóriásnak, hogy ilyen emlékezetes karácsonyi kampányt tudtunk letenni az asztalra idén.”

VF_Logo_CMYK_RED

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.