Az Iszlám Állam vállalta magára a kabuli merényletet, amely 18 halálos áldozatot követelt

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. október 24.

Terror

Egy oktatási központnál robbantottak.

Tizennyolcra nőtt kabuli oktatási központ elleni szombati öngyilkos merénylet halálos áldozatainak száma, és további 57 sebesültet kórházba szállítottak – mondta Tarík Arjan belügyi szóvivő. Az Iszlám Állam jelentkezett a támadás elkövetőjeként a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson keresztül.

Úgy tudni, hogy majdnem az összes áldozat diák volt. A hatóságok attól tartanak, hogy a halottak száma tovább emelkedhet.

Arjan szerint az öngyilkos merénylő be akart jutni egy oktatási központba az afgán főváros többségében síiták lakta nyugati részén, de a biztonsági őrök feltartóztatták. Ekkor röpítette levegőbe magát.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet korábban több merényletet követett el Kabulban. A dzsihadisták 2018 augusztusában öngyilkos merényletet hajtottak végre egy oktatási központ ellen, amelyben több tucat diák vesztette életét. Az Iszlám Állam hívei számos támadást hajtottak végre az Afganisztánban élő síiták ellen, akikre eretnekként tekintenek. Ugyancsak a környéken található az a szülészeti klinika, amelyet májusban vettek célba a szélsőségesek.

Figyelmébe ajánljuk