Két pokolgép robbant Kabulban, a halálos áldozatok száma minimum 21

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. április 30.

Terror

Négy újságíró, köztük az AFP fotósa is meghalt.

Kettős pokolgépes merénylet történt hétfőn az afgán főváros, Kabul központjában, huszonegyen meghaltak, huszonheten megsebesültek – közölte az egészségügyi minisztérium.

Az erőszakcselekmény a titkosszolgálatok épületeinek közelében, nem messze a vidékfejlesztési és lakásügyi minisztériumtól történt. Egy öngyilkos támadó éppen akkor robbantott fel egy pokolgépet, amikor a minisztériumokba a reggeli munkakezdéskor tisztviselők érkeztek.

Később a helyszínen összegyűlt emberek, köztük újságírók csoportjához érkezett egy gyalogos, aki szintén működésbe hozott egy robbanószerkezetet. Négy újságíró meghalt, az AFP francia hírügynökség helyi fotósa is köztük volt.

Asraf Gáni afgán elnök

Asraf Gáni afgán elnök

Fotó: Olivier Hoslet/MTI/EPA

Davúd Amin kabuli rendőrfőnök arról számolt be, hogy a fővárosnak azt a területét érte támadás, ahol külföldiek irodái is vannak.

Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a támadások elkövetését.

A tálibok szerdán indították idei tavaszi offenzívájukat, amelynek célja helyreállítani korábbi hatalmukat és bevezetni az iszlám törvénykezést Afganisztánban. Azóta az ország számos pontján voltak támadások.

Az év eleje óta emberek százai haltak meg terrormerényletekben, főként Kabulban, annak ellenére, hogy Asraf Gáni afgán elnök februárban feltételek nélküli béketárgyalások megkezdésére tett ajánlatot a lázadóknak.

Frissítés: Az egészségügyi minisztérium újabb közlése szerint 29-re nőtt a halálos áldozatok, 49-re a sebesültek száma. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet órákkal később magára vállalta a terrorcselekmény elkövetését.

Figyelmébe ajánljuk