Öngyilkos merényletet követett el egy teljes család

  • narancs.hu
  • 2018. május 13.

Terror

A szülőkkel együtt két kislány is felrobbantotta magát.

Vasárnap reggel egy hat tagú család öngyilkos merényletet követett el Indonéziában több keresztény templomnál – adta hírül az MTI még délelőtt. Azóta kiderült, hogy az elkövetők egy család tagjai voltak: az apa egy autóba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe, 16 és 18 éves fiuk egy motorbiciklit használt, az anya pedig a 9 és 12 éves kislányukkal együtt robbantotta fel magát.

A merénylők az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezethez kötődő Jamaah Ansharut Daulah nevű indonéziai szervezethez tartoztak. A család korábban Szíriában járt, nemrég tértek vissza Indonéziába. A detonációkban mindannyian életüket vesztették.

A rendőrség vasárnapra bezáratta a városban (Surabaya) az összes templomot. Joko Widodo elnök ellátogatott a támadások helyszíneire, és barbár, embertelen és gyáva tettnek minősítette a robbantásokat.

Az indonéziai egyházak szövetsége és az ország két legnagyobb muszlim szervezete is elítélte a merényleteket.


Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?