Osztrák belügyminiszter: bécsi zsinagóga elleni támadásra készült egy 16 éves fiú

Terror

Fegyvert akart hozzá beszerezni. A fiú osztrák állampolgár, de "török bevándorlási hátterű".

Őrizetbe vettek egy 16 éves tinédzsert Ausztriában, mert egy bécsi zsinagóga megtámadását tervezte

– közölte hétfőn Gerhard Karner osztrák belügyminiszter és Omar Haijawi-Pirchner, az állambiztonsági szolgálat vezetője.

Elmondásuk szerint a csütörtökön elfogott fiú az interneten folytatott beszélgetések során közölte, hogy fegyvert akar beszerezni egy meg nem nevezett bécsi zsinagóga megtámadásához. Az okot egyelőre nem közölte a hatóság. A támadáshoz szükséges anyagi forrásokat úgy tudni, már megszerezte.

A hatóságok nem nevezték meg a gyanúsítottat, de annyit elmondtak hogy a felső-ausztriai Steyr közelében lakik, osztrák állampolgár, de "török bevándorlási hátterű". Otthonában házkutatást tartottak, és több elektronikus adathordozót is lefoglaltak, továbbá olyan képeket és videófelvételeket találtak, amelyeken pokolgépek, fegyverek és lőszerek készítésére vonatkozó leírások szerepelnek.

A Gázai övezetben zajló fegyveres konfliktus miatt az osztrák hatóságok már korábban megerősítették a zsinagógák és más intézmények védelmét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk