étel, hordó - CODE 7

  • .
  • 2011. június 2.

Trafik

Ha a Nap utca a Józsefvárosban, az Óra út pedig a Svábhegyen van, magától értetődő, hogy a Perc utcát Óbudán keressük. A 1870-es goldbergeri iparvidék és az 1970-es panelálom határán vagyunk, sőt a Pacsirtamező utcából nyíló, a Tímár utcával párhuzamos Perc maga a határ.
Nem csoda, hogy keményvonalas amerikai akciófilmek jutnak az eszünkbe, ugyanis mexikói étterembe igyekszünk.

A Code 7 egy régi ipari objektumban kapott helyet, ám mivel kirakatából a tízemeletesekre nyílik panoráma, a "lofthanzás" álomutazás nehezen kivitelezhető. Pedig a belsőépítész mindent megtett, hogy szalonképes és valóban igényes indusztriális belsővel örvendeztessen meg, az pedig cseppet sem zavar, hogy az ún. mexikói hangulatnak nyomát se látjuk. A hangulatvilágításból ítélve inkább estefelé élhet igazán a hely, bár a bejáratnál hirdetett kivetítős sportközvetítés szűkíteni látszik a szórakozás kereteit. (A 460 forintos akciós tequila meg épp ellenkezőleg.)

Az étlapot böngészve döbbenünk csak rá, hogy ismerőssel van dolgunk, a Code 7 egy hatéves karriertörténet látványos állomása, ami sokáig úgy nézett ki, hogy csöngött a telefon, az ételfutár pedig mopedre pattant. A Taco Expresst 2005-ben azért alapították, hogy unalmas pizzák és rántott csirkemellek mellett mexikói fogások is rendelhetők legyenek fővárosunk bizonyos kerületeiben - s a közönségsiker nem maradt el. Hat év persze hosszú idő, ám a megbízható futárszolgálat lelkesedése cseppet sem apadt, sőt úgy tűnik, most már "kőszínházban" is helytáll. Igaz, a jalapeno sajtkrémleves (690 Ft) kissé főzelékesre sikeredett, de a marhahúsos quesdilla (1390 Ft) már minden ízében kiváló. A hús, az öntet, és a tortilla is kedvünkre való, ehhez - és csak ehhez - képest csalódás a "Simply the best" nevű burritó (1490 Ft), amiben a csirkét, a marhát és a hagymát babapürével csirizelték. És a végén a nagymama is beszállt. A desszertként rendelt specialitás, az almás-fahéjas chimichunga (590 Ft) az "alma pongyolában" hazai ízével viszszarepített "budára.

Figyelmébe ajánljuk