fesztek - Arany őzikék

  • .
  • 2008. október 16.

Trafik

EDIT 2008 - IV. Nemzetközi Táncfilm Fesztivál: Ismét nyitva a Toldi mozi (Bp.
V., Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.) - immár a főváros egyik legkorszerűbb mozija, kávézóval, wifivel, programokkal, úgy ám! A Budapesti Õszi Fesztiválon itt lesz október 16. és 19. között a táncfilm szemle is (www.wsf.hu/edit).

Pszichedelikus-Rock-Pfunk MiniFesztivál A fesztivál a Cökiben az Esclin Syndo's Milk Bar klubest sorozat fontos eseménye. Október 16-án fellép a szlovén The Lift zenekar. Az est házigazdája a borongós-álmodozós trip-hop, new-wave Esclin Syndo zenekar. (Cökxpoön Ambient Café Theater, Bp. IX., Soroksári út 8-10.)

Moscow Calling: A kétnapos fesztiválon (A38 hajó, Bp. XI., Petőfi híd budai hídfő) az orosz főváros zenei életének néhány együttese mutatja meg magát. Október 17-én a freak-popot játszó Nogu Svelo lép fel, a nálunk is népszerű Russkaja muzsikájára és az Ovcsinnyikov testvérek (Ovchinnikov Bros.) diszkójára táncolhat a nép. Szombaton a ska zenét játszó Pakava It, és a hazai Irie Maffia lesz színpadon.

55. Országos Függetlenfilm Fesztivál: A Magyar Független Film és Video Szövetség a MozgóKépMás Csoporttal közösen október 16- 19. között Szombathelyen, az Agora-Savaria Filmszínházban rendezi fesztiválját, ahol összesen 51 film versenyez (www.mafsz.hu).

I. Mississippi Delta Blues Fesztivál: Október 16-án 19.00-tól a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, október 17-én 20.00-tól pedig a pécsi Ifjúsági Központban tolják Frankie Látótól Fekete Jenőn át aLong Tall Sonnyig.

Első Pesti Gyár-Sztár Tehetségkutató Verseny és Fesztivál: Alternatív pop- és rockzenei tehetségkutató a Bakelitben (Bp. IX., Soroksári út 164.) október 18-án 17.00-tól. 22.00-tól a Kaukázus zenél, aztán alter parti ingyen (még a sör is: www.gyarsztar.hu).

Figyelmébe ajánljuk