Rés a présen - Akár még jó is lehetne?

Benedek Zsuzsa (Benő), az A38 hajó szervezője, énekes, az Új Nem egykori frontembere

  • .
  • 2008. december 18.

Trafik

Rés a présen: Tényleg tudnak zenélni az A38 dolgozói? Mit zenélnek a karácsonyi koncerten?
Benedek Zsuzsa: Tudnak. Barnabás a Másfélben,Benedek mindent tud, miért pont zenélni ne tudna, Tomi egyelőre csak a laptopjában zenél, de teljesen színpadkész, Dr Máriást sem kell bemutatni.

RP: Te mint régi zenész hogyan éled meg, hogy néha színpadra állsz megint? Gondolom, itt is énekelni fogsz.

BZS: Sajnos idő hiányában ezt most gyorstalpalóként élem meg (kicsit mindent mostanában), pedig nagyon jó társaság, és gyakorta bevillan egy-egy jó pillanatról: ha elég időnk lenne leülni próbálni, akár még jó is lehetne. Igen, énekelek, de van még három másik énekes is, úgyhogy nem lesz belőlem túl sok talán... Hajós témákról fogunk énekelni, tehát a program elsősorban hajósoknak és a barátainknak lett címezve. Mivel általában elég komolyan veszem azt, amivel színpadra állok - ha már színpadra állok -, nem győzöm hangsúlyozni, ez itt azért inkább egy vicc. Nem tudom, mit váltana ki ez a zene azokból, akik letévednének 22-én. Necces. Kell a kontextus ismerete.

RP: Most indult egy programotok a hollandokkal, a Blue Note. Mi ez?

BZS: Ez egy táncos dzsesszzenére épülő havi klubest. A holland DJ Maestrót a Blue Note megbízta egy sorozat összeállításával a kiadó számaiból. Ebből 6 CD jelent már meg Blue Note trip néven. Õ hozta létre ezen a néven a klubestet is Hollandiában. Ezt átvettük. Maestro köré szervezünk külföldi és magyar zenekarokat, akik nemcsak saját programjukat játsszák, hanem jammelnek is a dj-vel a koncerteket követő dj-szettben. A hangsúly tényleg a táncolhatóságon van. Január-ban az osztrák Trio Exclusiv és az Óperentzia, februárban pedig Erik Truffaz és a Santa Diver lesz Maestro vendége.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?