rés a présen - "Egyelőre még tombolok" - Németh Juci énekesnő

  • .
  • 2009. szeptember 24.

Trafik

rés a présen: A jelenlegi Nemjuci formációig tagja voltál néhány csapatnak. Tartanál egy rövid visszaemlékezést? Németh Juci: Sok zenekarom volt, a ki mit tudos "a cappella" énekegyüttestől, bálzenekartól a Queen-emlékzenekaron át az Anima Sound Systemig.
Most pedig a Budapest Bár nevű projektben vagyok benne, és a Nemjuci a fő zenekarom. Azt hiszem, csak azt csinálom, amit szeretek. Ezt a hivatást nem lehet másként, mert az látszódna az arcomon. Most a legjobb, mert saját dolgot csinálok, amit nagyon szerettem volna mindig is, a műfaj, a dalírás, a srácok, a rock 'n' roll.

rap: Miért lett ilyen furcsa neve a zenekarnak?

NJ: Furcsa? Akkor én is az vagyok. A nevem rövidítve, de közben benne van, hogy nem csak rólam van szó.Hol utálom, hol szeretem ezt a nevet, de megjegyzik, az biztos. A zenekart a megállíthatatlan újra színpadra vágyás indította el bennem. Angliában körülnézve ragadtunk egymáshoz a srácokkal, Mátyiővel, Vasalóval meg Tomival, és nem akartam semmi mást, csak gitárt, dobot, és basszust. Ez van most. Natúr, egyszerű, de erőteljes megszólalás és dalok.

rap: Most adta ki első lemezét a zenekarod. Hogyan írnád le pár szóban?

NJ: A másfél éves zenekari együttlét alatt született számok gyűjteménye. Egyszerre játszották fel a srácok, és ha úgy tetszik, a hibákkal együtt meghagytuk, mert ódzkodtunk a sterilitástól, a túlságosan megtisztogatott zenétől.

rap: Szerepelsz a Budapest Bár programján (amelyet a Dürer Kertben, a Narancs huszadik szülinapján is lehet majd látni október 2-án), a Soerii és Poolek formációban is dilizel, meg televíziózás, modellkedés etc. Milyen kirándulások ezek?

NJ: Szó szerint kirándulások, próbatételek, baráti felkérések. Sok arcomat előhoztam már, és remélem, vannak még tartalékok. Alig várom, hogy az élet 30 felett milyen élményeket ad. Simán el tudom képzelni, hogy majd megint elektronikára vágyom, de egyelőre még tombolok. A tévé pihen, vagy elment, nem tudom. Megismertem, kiélveztem. A modellkedés? Bármilyen környezetvédő dologban szívesen részt veszek, meg a banda is. Ez is annak a része volt az Ökosztümmel.

rap: Milyen koncertjeid lesznek ősszel?

NJ: A Nemjuci lemezbemutató koncert októben 1-jén, Budapesten, az Erzsébet téren, a Gödörnél. Nem lesz hétköznapi. Előzenekar nélkül, nem helyhez kötve, ingyenesen. Pontosan este hétkor kezdünk, és, hogy miért, az titok. Aztán lesz Pesten és vidéken is lemezturné.

rap: Szerinted mi a különbség a frontember és a frontasszony között?

NJ: Hát az, ha babát szeretnék (márpedig nagyon), akkor nehéz átgondolni (amit meg nem akarok), hogy hogyan. A Lovasi mondta egyszer nekem, hogy Juci, te azért vagy jó frontember, mert elég szép vagy ahhoz, hogy a fiúk bírjanak, és elég csúnya ahhoz, hogy a lányok is. Na tessék.

Figyelmébe ajánljuk