rés a présen - Inkább zártkörű összejövetelekre - Martin Krisztina fashion artist

  • .
  • 2009. november 26.

Trafik

rés a présen: A Budapest Fashion Week programján látható a "Fashion In-fusion" című kollekciód (a V.A.M. Designban), amelyben a "nagyváros és a természet kontrasztja adja a ruhák jellegét".
Általában mik alakítják a kreációidat?

Martin Krisztina: Alapvetően érzelmi hatások. Az aktuális élethelyzetek, különböző művészeti élmények, film, színház, tánc, képzőművészet. Itt most képekben jelennek meg a különböző témák, London a jellegzetes emeletes busszal a tömegközlekedést, a városi zsúfoltságot jelenti, amiben nap mint nap részünk van, ezzel szemben más öltözetekben a természet jelenik meg, kézműves gobelin formájában. Erősen foglalkoztattovábbá az emberi test mai értelmezése, a tökéletességre való művi törekvés, az emberi test mesterséges alakítása, torzítása.

rap: Mitől lesz valaki fashion artist?

MK: Részemről igyekeztem a szakma egészébe betekinteni, az angol szabóságból indulva a színházi, illetve filmes produkciókon át divatcégeknél kereskedelmi kollekció tervezéséig, illetve arculat- és formaruha-tervezést is végeztem.

rap: Szerinted hogyan öltözködnek a magyar fiatalok?

MK: Az emberek egy része alapvetően igényes, igazából a tartalom, az érték felismerése ésbecsülete hiányzik, helyette a sznobizmus dívik.

rap: Mik a terveid télre? Hova jársz bulizni, és akkor hogyan öltözöl?

MK: Pillanatnyilag a saját márka és arculat kialakításán dolgozom, de még inkább szeretnék elmenni a személyesség, a minőség és a művészet felé, ezt jelenti a "fashion artist" fogalom. Nem járok szórakozóhelyekre, inkább koncertekre, magyar előadókéra elsősorban, táncelőadásokra, valamint zártkörű összejövetelekre.

rap: Kiknek tervezel szívesen?

MK: Minden alkalommal igyekszem valami személyre szólót készíteni, fontos, hogy minél hamarabb minél alaposabban megismerjem az illetőt. A kollekción belül is különböző vonalak vagy "minikollekciók" vannak, más-más vonalvezetéssel, anyaghasználattal, és ezek alapján sokan találnak a személyiségükhöz illő öltözetet, illetve stílust, amiből aztán ki tudunk indulni.

Figyelmébe ajánljuk