rés a présen - Missziós arcok - Dj Metha

  • .
  • 2010. július 8.

Trafik

rés a présen: A Breakbeat Massive egy csapat vagy egy buli neve? Metha: A Breakbeat Massive az első mixem címe volt, és hét éve az egyik estemet így neveztem el. Akkoriban aranykorát élte a breakbeat és kellett egy név, ami jelzi, hogy nincs kecmec, kőkemény a zene.
Az utóbbi időben, mivel csak néha jelennek meg használható breakek (amik nekem tetszenek), egyre inkább a techky breakek, minimal-techno és a tech-house határozza meg az estek stílusát. Ennek van egy összefoglaló stílusneve, a tech-funk, amit a példaképem, Elite Force adott neki hat éve. Akik rendszeresen járnak a bulijaimra, nem jönnek hozzám oda óránként, hogy miért nem csak tört (breakbeat) szól, mert megszokták, hogy a stílusok váltakoznak. Ebben látom a szettjeim erejét. Kezdetektől az estek házigazdája, programszervezője, dizájnfelelőse vagyok.

rap: Akkor mégsem vagy egyedül.

M: 2008-óta Lucky 23 barátom is beszállt a BM-be. Sok időt töltött külföldön, ezért a külkapcsolatokban segédkezik és egyre többször hallható dj-ként is. Vele sokkal egyszerűbb egy nagyobb eseményt lebonyolítani, és garantálható, hogy a külföldi vendég jó élményekkel feltöltve hagyja el hazánkat. Eddig mindenki örömódákat zengett Budapestről és a Breakbeat Massive bulikról. 2009-ben pedig VJ FLux csatlakozott, mint visualfelelős. Nagy dolog, hogy a fent említett Elite Force-szal idén összeálltunk és közös sorozatot indítottunk: Elite Force + Breakbeat Massive: U&A Recording night néven a Corvintetőn. Ennek köszönhetően a nagy nevek mellett új tehetségek látogatnak el hozzánk, illetve külföldön ennek a zenei stílusnak a bázisán is reklámozva leszünk. A hét év munkája most kezd igazán beérni.

rap: Hol a rezidens helyetek?

M: 'sszel három helyen volt rezidens a BM, a Corvintetőn, a Mono Klubban kéthetente csütörtökön, a Kuplungban egy szombat és egy csütörtök. Most nyáron 2-3 hetente lesz önálló estünk hétvégén a Corvintetőn, illetve csatlakoztunk a Corvintető Top Crews nevű csapatához, ahol kéthetente csütörtökön én képviselem a BM-et. Nyáron fesztiválokon leszek, mint BM dj. A DumDum fesztiválon, a Balaton Soundon, a Szigeten, illetve Luckyval megyünk Keszthelyre a Bloom bárba ami egy csodás hely, és egyéb vidéki városokba.

rap: Jó bulik vannak manapság Budapesten és vidéken?

M: Legutóbb Reckthordz volt nálunk a U&A recording night vendégeként és azt mondta, hogy fantasztikus partiélet van Budapesten, és bár már sok helyen játszott, itt volt a legjobb közönség. Budapesten mindenki megtalálja a magának valót. Sőt egy picit talán el is vannak kényeztetve a bulizni járók, emiatt elkényelmesednek, és nem kísérleteznek, csak a bevált bulikra járnak. Vidéken, ahogy hallom, nehéz a bulikat összehozni, de mindenütt vannak missziós arcok, amik közül kiemelném a győri Sikztaht, akinek a vezetésével parádés események jönnek létre.

rap: Mit csinálsz civilben?

M: Színész-modell ügynökségnél castingokat "rendezek", kamerázok, vágok és fotósként tevékenykedem.

rap: Valami újdonság a nyárra?

M: Indítottam egy új sorozatot No Disco! néven, minden kedden a ChaChaCha teraszon a Margitszigeten (methadj.com).

Figyelmébe ajánljuk