tévésmaci - A sün horoszkópja

  • .
  • 2007. december 20.

Trafik

Itt a szilveszter és a többi hasonló egyházi és kétkezi ünnep, nyakunkon a multikkal szövetkezett papság, meg a rettenetes tévéműsor. Az emberek viccelődnek, az aprónép megajándékozza a kalapból kihúzott osztálytársait, a süldő korú sertésekre nehéz napok várnak, pusztul a halállomány, szóval mindenki meghülyül, de legjobban mégiscsak az örökké vidám smaci.
Féktelen jókedvében csupa olyasmit csinál, amit oldalas társai, Csili, Csont, Hordó és Feszt. Sőt, feszt olyanokat csinál: elmegy a Sündance Fesztiválra, s táncol örömében. Majd felkeres egy zenepavilont, és a fülibe húzatja valamelyik Süntóven szimfóniából a sörömódát, amihez a Sünzenész nyilván bort ajánlana, mondván: sünre bor - mindenkor! Aztán smaci elmegy a Sündérkert étterembe, és megrendeli a szokásosat a süncértől. Utána hazamegy, s mert még mindig sünre éhes, elkészít bécsinek egy óriási sünfület, irdatlanul gigászi sünfület, és hamm, bekapja. Majd, mint aki jól végezte a dolgát, bekapcsolja a tévét, ahol

pénteken (21-én) korán reggel találkozom Zero Mostellal, nyilván azért, mert megtudta, hogy van Woody Allen-interjú a lapban (A jónevű senki - Stróman; 9.25; HBO). Ne is haragudjanak, a Zone Európán 8.25-kor kezdődő Az oberwaldi titokra én nem tudok felkelni. Bár tíz negyvenkor lehet, hogy fél szemmel visszajövök erre a csatornára Woodyról, mert Moszkva tér lesz, és félek, hogy a rendező kikérdezi, jobb az óvatosság, ezt javaslom maguknak is, mit lehessen tudni. Éjjel negyed tizenkettőkor Rob Royt ad a tv2. De hiába ez a legibuszosabb Skóciában játszódó szoknyaverseny, hiába csúfkodik Tim Roth Jessica Lange-gel benne, van mégis egy hibája. Konkrétan az, hogy nem várja meg a Viasat3-on tíz óra öt perckor elkezdett Veszedelmes viszonyok végit. Frearsszel és John Malkovich-csal szemben semmi esélye.

Szombaton maradunk a filmes csatornákon. Milyen vombat? Megígértük, hogy mindig szólunk, ha A vörös Pimpernel felüti a fejét. Most! A Filmmúzeumon, délután fél négy előtt tíz perccel. Az HBO-n este tízkor Fedőneve: Donnie Brasco. De ki az az Al Pacino? Olyat én nem ismerek, alszom, mint a bunda. Akkor tej.

Vasárnap Hóvirágünnep 14.15-kor az m1-en, tudják, sör, vaddisznó, csehek, kiskerttulajdonosok, miszerint zahrádkári és a többi baromság, Hrabal, Menzel. Szerencsére én már 13.40-kor elkezdtem nézni a Dunán A Pál utcai fiúkat. Gondolják, abbahagyom?

Hétfőn, szentisten: Tartózkodó érzelem! Este tíz óra ötkor az m1-en ott leszek a BBC-vel. Az milyen, hogy a tv2 reggel 8.25-kor lenyomja a Babe-et? Aki még nem vette meg a szilveszteri malacot, biztos rögtön utána rohan. Háromnegyed kilenckor a heti leghülyébb címünk bronzérmese, a Sztárom a párom, dettó tv2, mint az éjjel 2.10-es Fekete tulipán is. Helyesen persze tulipánt, lásd Tartózkodó kérelem. Az m2-n 21.35-kor Tűzszekerek. Reméljük, az a Vangelis is jó gyorsan tud futni, mert már biztos a nyomában az ízlésrendőrség.

Kedden a papság miatt nincs E.R.! Beírok a tévének! Van viszont 13.40-kor az m1-en Chaplin, a Nagyvárosi fények, de az én giccsadómat már elvitte a Vangelis.

Szerdán nincs Dr. House - mi van itt, ha karácsonykor rosszul lesz valaki? Biztos erről is az eü. reform tehet.

Csütörtökön mit mond be a tévé? Azt, hogy milyen nap van. Azt megmondhatom én is: más.

Pénteken én, ugye, már túlórázom. De a Zone Európán reggel tízkor nyomott A sánta galamb c. spanyol izéért maradok. Oda kell adnom neki a hülye címek ezüstérmit. 16.10-kor a tv2-n Jurassic Park? Mi vagyok én, raptor?

Szombaton Spencer Tracy és Katherine Hepburn az m1-en 14.05-kor Az év asszonyában, rögtön utána Pókfoci. Este Csinibaba 20.45-kor a tv2-n. Majmoknak nyóckor a Zone Európán Veszett a világ, rendezte David Giccs.

Vasárnap este kilenckor Bomlott Boudu beköltözött 21.10-kor a tv2-n. Ha ismernék a filmtörténetet, akkor tudnák, hogy ez csak valami hülye rimékje lehet a Vízből kimentett Boudunak, s mint ilyen, nem is az első. Ebben Depardieu ég. 21.50-kor Kontroll a Dunán. Este nyolckor persze volt egy My Fair Lady az m2-n, de teszek dr. Higginsre, dolgozott ő már a sürgősségin? Na, ugye. Nem egy nagy szám az aranyérem: Makacs tata, délben az HBO-n. Szerintem se.

Hétfőn trombitáljanak. Műsorsünet!

Kedden kezdjenek új életet. Már nem is mondom: újév miatt nem lesz E.R.! Csak némán kidobom a tévét. Jobban teszik, ha maguk is.

Figyelmébe ajánljuk