Fű alatt

  • - sisso -
  • 1996. december 12.

Tranzit

Az alternatív kultúra a kilencvenes évek közepére lassan feloldódik a fogyasztói kultúrában, az underground néprajzi gyűjtők már csak nyomokban lelik fel a hőskori habitus elemeit, talán a helyek elnevezésében. Sikátori kalózokat, a nyolcvanas évek egyeduralkodóit már fű alatt sem könnyű találni.
Az alternatív kultúra a kilencvenes évek közepére lassan feloldódik a fogyasztói kultúrában, az underground néprajzi gyűjtők már csak nyomokban lelik fel a hőskori habitus elemeit, talán a helyek elnevezésében. Sikátori kalózokat, a nyolcvanas évek egyeduralkodóit már fű alatt sem könnyű találni.Undergrass

Liszt F. tér 10.

Nyitva: 18-04-ig

Csak junkie-k ne jöjjenek ide, imádkozhat naponta a helyfenntartó, mert a név rafinált ugyan, és jól hangzik, de senkinek nem hiányzik az, hogy a bombaügyi nyomozások helyét kitöltő, városszerte igen elszaporodott razziák megrongálják egy új hely patinás hírnevét. Az éjjeli őrjárat egyébként is a maradék szubkultúrát szereti cseszegetni a nagybani szórakozók helyett, mert emezek balhésak, szemben az előzőkkel, akik maximum ülnek, mint egy rakás vigyorgó szar, és az első erélyes szóra megadják magukat a személyijükkel együtt.

Pedig nem kell arra gondolni, hogy aki a föld alá megy, az egyértelműen a sátántól származik. Bizonyíték erre az Undergrass. A pincelejárat üde folyosóba torkollik, ahol optimális létszám esetén még levegőt is lehet kapni. Hál´ istennek nem fordítottak sok gondot arra sem, hogy a berendezést a fülledtségig díszítsék. Lényeg, hogy a pult funkcionál, kis szerencsével néhány asztaltársaság is elfér a kék műbőr üléseken, és egyelőre a WC-be torkolló ajtókat sem szakította le még senki. A hely legfőbb erénye, hogy a zajos-lucskos táncparkettet hermetikusan elzárták a társalgótól, ennek eredményeképp nem kell kesztyűsbáb segítségével kommunikálni fél méteren belül is, mert a merőben más, halk szalonzenén át lehet beszélni. De ha valakinek úgy tartja kedve, egy röpke zsilipelés után máris becsöppenhet a trendnek megfelelő zenére csoportos násztáncot járó színes társaságba. Az örökkévalóságra sem kell különösebben felkészülni, mert ugyanilyen rövid idő alatt ki is lehet szivárogni a polikarbon lengőajtón, mielőtt még az elfojtott autoerotikus hajlamok a jólneveltség határait kezdenék áthágni.

Afelől is nyugodt lehet a föld alá járó, hogy amennyiben frizurája nem egy éjjel nyúzott állatka irhájához hasonlatos, és nincs ordító száj tetoválva az arcára, akkor mássága nem fog másokban feszültséget kelteni, mert ide már az univerzum toleránsra uniformizálódott fiataljai járnak, néha a lányok a térről vagy a fiúk a grundról, esetleg azok, akik a folyamatos zárórákat elégelték meg más helyeken. A bárnépség kellemes, az ital frissít. Kifejezetten forróvá varázsolja a hangulatot azoknak a lányoknak a látványa, akik hamvas viaszbőrüket ragasztják a pultra, mert reggel elfelejtettek blúzt venni a fehérnemű fölé. Mindehhez azért borotválják a hónaljukat, és nem kívánják elolvastatni senkivel a lányszoba kislámpájánál írt verseiket.

Itt senkinek senki és semmi nincs a terhére. De ha mégis, akkor felmegy a térre, ahol számos hasonló hely közül választhat.

- sisso -


Árak

4 féle csapolt sör: 200-380 Ft (korsó)

üveges sörök: 320 Ft

whiskyk: 300-380 Ft

9 fajta tequila: egységesen 300 Ft

likőrök: 300-380 Ft

kommersz pálinkák: 160 Ft

vermutok: 280-320 Ft

6 fajta kávé: 120-320 Ft

koktélok: 450-650 Ft

Figyelmébe ajánljuk