Madárka

szerző
- sisso -
publikálva
1997/3. (01. 23.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A színház, akárcsak a kocsma, általános és kézenfekvő leképezése a társadalomnak, főleg amennyiben a fenti két intézmény egyetlen objektumban foglal helyet. Ilyenkor óhatatlanul jut az ember eszébe számtalan szebbnél szebb párhuzam, melyektől aztán rövid megfontolás után megkíméli a gyanútlan olvasót. A Kolibri Pinceszínház és Pincekocsma mindezek ellenére tanulságos és használható hely.

A színház, akárcsak a kocsma, általános és kézenfekvő leképezése a társadalomnak, főleg amennyiben a fenti két intézmény egyetlen objektumban foglal helyet. Ilyenkor óhatatlanul jut az ember eszébe számtalan szebbnél szebb párhuzam, melyektől aztán rövid megfontolás után megkíméli a gyanútlan olvasót. A Kolibri Pinceszínház és Pincekocsma mindezek ellenére tanulságos és használható hely.Kolibri Pince és Sörpince

Budapest VI., Andrássy út 77.

(bejárat a Rózsa F. utca felől)

Nyitva: mindennap 15.00-02.00

Keserű, polgári józanságnak semmi nyoma ebben a pincében, és nem csupán azért, mert a sörivók általában jó kedélyű emberek, akik nagyon szeretnek undorító hímsoviniszta vicceket gyártani, a nő és a sör előnyeit és hátrányait taglalva messzemenő következtetéseket levonni a sör javára, ezzel is kompenzálva már rég feledett, has által fedett övcsatjukat. A keserű, polgári józanságnak azért nincs nyoma, mert az ide járók körében újra él az urbánnépies anekdotázó kedv. Elenyésző kivétellel mindenki mindenkinek ismerőse, ha nem közvetett, akkor közvetített, így a történet asztaltól asztalig dagad. Hallani sztorikat sikkasztó polgármesterről, akit kis híján újraválasztott hálás kerülete, mert karácsonyfát osztogatott álruhában, aztán gyermeteg lelkű, hibát hibára halmozó hullarabló hullaszállítókról, ádáz magyarvizsla-fajkeverőkről, akiknek csak a nagyanyja látott vizslát, neves írókról és egyéb közéleti figurákról, akik azt hiszik, hogy az orrtúrás az értelmiség egyetlen biztos útja az osztályhatalomhoz. Kapni jó tanácsokat, például, hogy napi öt liter vörösbor elfogyasztása feltétlenül szükséges az egészséges élethez. Ebben senki nem kételkedett, az összes többi információnak viszont érdemes utánanézni, mielőtt útnak erednénk az Andrássy sétányon.

Mégsem válik fülledtté a hangulat, nem programozásszerűen csorognak le ide a népek, inkább le-lejárnak, összebeszélgetnek, és csak kevés olyan állandó formáció van, mint például a kapatos nőkre vadászó pszichológusok társasága meg a disznóhúsevők klubja. A tisztítólég is gyakorta lejár a pincebejárattól, ahol a Morzsi meg szökik, mert rosszul kötötték ki, mivel a saját lába jobban hasonlít az asztaléra, mint az eredeti. Sörből és whiskyből olyan a választék, hogy az arról való kimerítő beszélgetés igénybe venne néhány dolgos napot.

Aki pedig besokall ettől a színpadtól nehezen megkülönböztethető nézőtértől, az a Kolibri Színház és a Sörpince által közösen szervezett esteket nézheti a másik légtérben, a WC-től jobbra. Igaz, hogy szobaszínház, de ott csak egy-két ember énekel vagy beszél, a többi kussol. Olyan neves művészek szolgáltatják a műsort, mint a néhai magyar vezetés által jogosan eltüntetett Nyeső Mari, a Hollószínházhoz képest punknak számító abszurd színház vagy a mindig vidám és hetyke Takáts Tamás, de az irodalmi viták és felolvasóestek sincsenek száműzve ebből az apró, jezsuita iskolai színjátszásra méretezett pincéből.

Mindenki ügyeljen, hogy ha egy erősebb ipari este után itt akarja lenyugtatni a kedélyeit, ne hagyja el a sminkkészletét felderíthetetlen kiszögellésekben, ne ígérjen kivitelezhetetlen randevúkat. Ne bízza magát vakon egy madárra.

- sisso -


Árak

Házias ételek: bableves, lecsó, chili bab, milánói, sztrapacska

190-350-ig

Csapolt sörök:

Guinness 320/korsó

Gold Fassl 140/korsó

Üveges sörök:

Innstadt búza

Egger Naturgold

Pilsner Urquell

Warsteiner

Heineken

Newcastle Ale 200-350

Üveges borok: 400

Kimért borok: 30/deci

Whisky: 240-400

Kávé: 60

szerző
- sisso -
publikálva
1997/3. (01. 23.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...