Tea

  • 1997. április 3.

Tranzit

Demmers TeahouseBp., Podmaniczky u. 14.Nyitva: 10-20-igVasárnap: szünnapNagyon optimista, aki itt teaházat nyit.
Naivnak tűnik az elképzelés, hogy a filteres Liptonon kondicionált polgár fogja magát, és lezavarja az asszonyt, hogy ugyan, anyukám, vegyél már 100 g Assam Noble Blend FTGFOP-t, 1090-ért, meg 50 g Darjeeling First Flush TGFOP-t 930-ért. Az ötlet elővezetői minden bizonnyal missziót teljesítenek, amikor bölcsészlányokra és egyéb, kifinomult ízlelőbimbójú értelmiségiekre alapoznak vállalkozást.

A tea nálunk elsősorban a náthával társul, meg a vesekővel, négy kanál cukor, plusz egy fél citrom, másfél liter lefőzve előre, aztán a dunna alatt lassan elszopogatni aszpirinnel, attól majd reggelre jobban leszel, fiam, vagy nem. Mindenesetre rég találkoztam olyan vakmerő házigazdával, aki Mate Greennel (100 g 600 Ft) próbálkozott volna a bevált Unicum helyett.

Ez a teaház két másik társával együtt ezen a tűrhetetlen állapoton kíván változtatni azzal, hogy megvásárlásra és megkóstolásra kínál olyan teákat, amelyekért néhány éve még Bécsbe kellett menni. Négy-öt asztal a galériával együtt, kiegészítők, mint teáskanna, csupor stb., de főleg teák, 5-10 dekás kiszerelésben vagy kimérve, esetleg lefőzve, diszkrét szürcsölgetés közben pedig ráadásnak ott a Podmaniczky utcai látkép, ami már magában is egy csoda.

Oolong Lee

Figyelmébe ajánljuk