Az oroszok szerint most már adható rákos betegeknek is a Szputnyik V

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. július 24.

Tudomány

Ez az egészségügyi minisztérium legfrissebb ajánlása.

Korlátozás nélkül olthatók Szputnyik V vakcinával a daganatos betegségben szenvedő, gyógykezelésen átesett betegek - közölte szombaton legfrissebb ajánlásában az orosz egészségügyi minisztérium.

Az oltás alkalmazható függetlenül attól, hogy milyen daganatos betegségben szenved, és annak milyen stádiumában van a páciens. Tervbe vett műtét előtt legalább tizennégy nappal kell beadni a moszkvai Gamaleja intézet által kifejlesztett oltást.

A minisztériumi ajánlás szerint nincs korlátozás olyan onkológiai betegek esetében sem, akik hosszú ideje vesznek részt ciklikus kezelésben, a többi között gyógyszeres, például hormonális terápián estek át, és nem jelentkeztek náluk a hematológiai toxicitás tünetei

A tárca azt javasolja, hogy az onkohematológiai betegeket a gyógykezelés előtt oltsák be, illetve a gyógykezelés közben is abban az esetben, ha stabilizálódott a limfocitaszámuk.

 Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk