Karikó Katalin otthagyja a BioNTechet

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 17.

Tudomány

Újra a tudományos munkában szeretne elmélyülni.

Karikó Katalin otthagyja a BioNTech alelnöki pozícióját. A váltást egy a Nők Lapjának adott interjúban jelentette be. 

A bikokémikus úgy nyilatkozott, hogy szeptember végén befejezi a munkáját a BioNTechnél: "Új feladatok várnak rám, elsősorban szeretnék végre a tudományos munkában újra elmélyülni, mert az elmúlt másfél évben kevesebb idő jutott erre.”

Az interjúban a nem közölte, hol tervezi folytatni, arról viszont beszélt, hogy a covid elleni oltások kapcsán az z mRNS-technológia kifejlesztésével szerezett hírévnek nem annyira örül.

"Örülök, hogy az mRNS-technológiában rejlő lehetőségeket az utóbbi időben sokan felismerték, de nem könnyű dolog ennyire az érdeklődés középpontjában lenni. Jobban szeretnék a tudománnyal foglalkozni, a kutatási eredmények olvasásában elmélyülni” - fogalmazott.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk