Két év múlva indulhat az első Starship a Marsra

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 8.

Tudomány

Húsz év múlva pedig létrejöhet az első Mars-kolónia Elon Musk szerint.

Két év múlva legénység nélküli Starshipet küld a Marsra a SpaceX – erről a cég vezérigazgatója, Elon Musk posztolt a tulajdonában lévő X-re. Ezeken az utazásokon azért nem lesz még ember az űrhajó fedélzetén, mert Musk szerint előbb a Marson landolás megbízhatóságát tesztelik. Ha ezek a tesztek jól sikerülnek, négy éven belül a SpaceX már legénységgel indít expedíciót a Marsra – írja a Telex.

Musk szerint az első sikeres tesztek után az utazások száma még gyorsabban nő, így közelebb juthatnak a távlati célhoz, egy önfenntartó Mars-kolónia létrehozásához a Marson. Az utóbbit már körülbelül húsz év múlva reálisnak tartja Musk.

Idén áprilisban még arról beszélt Musk, hogy az első, legénység nélküli űrhajó öt éven belül szállhat le a Mars felszínén, az első ember pedig hat éven belül landolhat a bolygón – írja a Reuters.

Júniusban a SpaceX sikeresen tesztelte Starship rakétáját, ami a bolygó atmoszférájának pereméig szállt fel. Ez volt a Starship negyedik kilövése, de az első olyan, amikor a rakéta sikerrel felment a világűrbe, majd vissza is érkezett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk