Tizenhat szeme van a Fülöpházán felfedezett új állatfajnak

  • narancs.hu
  • 2023. december 10.

Tudomány

Az Entomobrya arenaria nyolc példányát gyűjtötték be a kutatók.

Új állatfajt fedeztek fel magyar kutatók Fülöpházán – írta a The State című lap, a ZooKeys nevű tudományos lapban megjelent beszámolóra hivatkozva.

Az rtl.hu beszámolója szerint az Entomobrya arenaria nevet kapó állatokból nyolc példányt tudtak begyűjteni: egy nőstényt és hét hímet. Az ugróvillások közé tartozó állatok nagyjából három centiméter hosszúak, és 16 szemük van, narancs és sárga színűek, fekete csíkokkal. 

A most felfedezett faj valószínűleg jól ellenáll a régióra jellemző száraz körülményeknek. Az Entomobrya arenaria nevét élőhelyéről kapta, ahol a szakértők szerint „az egyik legdominánsabb” collembola faj lehet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk