Jézusról is a migránsok jutottak Orbán eszébe
Orban_radio.jpg

Jézusról is a migránsok jutottak Orbán eszébe

  • narancs.hu
  • 2018. március 30.

Választás 2018

Persze, nem úgy, ahogy az Jézus tanításából következik.

Húsvét, nagypéntek, ünnep: a migránsok ezt is elvennék tőlünk Orbán szerint. A miniszterelnök szokásos pénteki rádiós interjúját adta a Kossuth rádiónak. Mindössze 90 másodperc kellett Orbánnak, hogy a kereszténységtől és a húsvéttól eljusson a migránsokig. Hiszen a bevándorlás veszélyezteti ezt a keresztény kultúrát: Európában már a mostani generációk életében kisebbségbe kerülhetnek a keresztények. „Nem a hittételekről folyik a vita, hanem arról, hogy az általunk szeretett életmódot, életfelfogást meg tudjuk-e őrizni, vagy azt külső hatásra meg fogják változtatni. Így visz el minket a keresztény Európa gondolata a bevándorló Európa problémájához és a migráció kérdéséhez.”

A rövidlátó nyugati politikusok azonban mindezzel nincsenek tisztában, mert ők csak rövid távon gondolkodnak, „nem látnak ki a maguk védett életéből, kertvárosi lakásaikból”. Ehhez képest „mi, magyarok” történelemben gondolkodunk.

A történelemben pedig fontos szerep juthat „Soros kétezer zsoldosának” is Orbán szerint, hiszen az interjú jelentős részét ennek az elképzelt seregnek szentelte. Szerencsére a kormány név szerint ismeri Soros katonáit, az önvédelmi reflexeink pedig működnek, így egyelőre nincs közvetlen veszély.

Orbán szerint Brüsszel idén tízezer menekültet akar Magyarországra telepíteni, de ő blokkolja ezt az elképzelést. Letépik az ember fülét, lerágják a húst a csontjairól, de azért ennek is megvan a maga szépsége – jellemezte Orbán az európai uniós csúcsot.

„Szívesen segítünk a bajba jutottaknak, oda hajlandóak vagyunk segítséget is vinni, de nem akarjuk tönkretenni az életünket, és a bajt idehozni” – tette hozzá. Április 8-án pedig eldől, hogy idejön-e a baj, vagy sem. Orbán szerint ugyanis a választás tétje:

Vagy nemzeti kormányunk lesz és lesz magyar Magyarország, vagy internacionalista kormányunk lesz, és bevándorló Magyarországra ébredünk.

Talán már április 9-én. A döntésben segíthet, hogy március végén Orbán észrevette: télen hideg volt, sok gáz fogyott, ezért minden háztartás kap 12 ezer forint alkalmi rezsicsökkentést.

(hvg.hu, 24.hu)

Figyelmébe ajánljuk