A Magyar Nemzet szerint Márki-Zay és Zelenszkij felvették a kapcsolatot

  • narancs.hu
  • 2022. március 30.

Választás 2022

A kormánypárti lap "nemzetbiztonsági forrásra" hivatkozik, és tovább erőlteti az ellenzék és az ukrán elnök közötti szövetség gondolatát. 

A kormánypárti Magyar Nemzet arról ír, hogy "nemzetbiztonsági forrásból" úgy értesült, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt stábja és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között "megtörtént a kapcsolatfelvétel". 

Egy másik ponton a lap "twitteres kapcsolatfelvételről" ír, korábban ugyanis Márki-Zay egy Twitter-posztban jelölte meg Zelenszkijt, és azt írta, várja azt, hogy majd személyesen találkozzanak a Duna-parton. 

Ezután közölte szerdán a Magyar Nemzet, hogy "az ukrán külügyminiszter egyeztetett Márki-Zay stábjával Zelenszkij brüsszeli beszéde előtt", és hogy Szijjártó megszólalása után Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter felhívta a budapesti ukrán nagykövetet, Ljubov Nepopot, akinél arról érdeklődött, hogy miként lehetne elősegíteni a baloldali ellenzék választási győzelmét. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk