Bocsánatot kért Donáth Anna a választási eredményért

  • narancs.hu
  • 2022. április 5.

Választás 2022

Mert az Orbán-rendszer ellenzékeként nem tudtak élni azzal a bizalommal, amit a választók beléjük fektettetek.

"Bocsánatot kérünk. Bocsánatot kérünk tőletek, mert az Orbán-rendszer ellenzékeként nem tudtunk élni azzal a bizalommal, amit belénk fektettetek az elmúlt években, egészen az utolsó órákig" – írta Donáth Anna, a Momentum elnöke kedden a Facebook oldalán.

A pártelnök a vasárnapi kétharmados Fidesz–KDNP-győzelem miatt kért elnézést, azt írta, éjt nappallá téve dolgoztak, a legkisebb falvakba is elmentek, tették azt, amiről azt hitték sikerre vezethet, de ez nem volt elég.

Mélyen át kell gondolnunk, miért nem, és hogy mit rontottunk el. Hogy mit tudunk másképp csinálni. Hogy mi az ellenzéki politizálás jövője. Akkor is, ha ebben az autoriter rendszerben az egyenlőtlen feltételek miatt ezerszer nehezebb többséget teremteni

 – írta, majd három pontban összegezte, mit kellene máshogyan csinálniuk.

A Momentum pártelnöke szerint meg kell érteniük azt, miért vették komolyabban a szavazók Orbán Viktor politikai ajánlatát annál, mint amit az ellenzék kínált. Úgy látja, mindezt nem elég elintézni annyival hogy a városokban informáltabbak az emberek, mert az egész országban erősödött a Fidesz. Hozzátette, megértően kell viszonyulni azok felé a választók felé, akikben a háború miatt félelemérzet alakult ki, még akkor is, ha ezek az érzelmek hamis információk miatt alakultak ki.

Donáth Anna leszögezte, hogy nem lehet jobbról előzni a Fideszt. Hiteles válaszokat kell adni a megélhetési válságra, valamint az inflációra. Úgy látja, felelősségük van abban, hogy 12 év katasztrofális gazdaságpolitikája után többen várják a kormánytól a szociális helyzetük javítását, mint az ellenzéktől.

Mindemellett megállapította, hogy minden településen ott kell lennie az ellenzéknek.

Nem elegendő, hogy városokból érkező ellenzéki aktivisták szórólapoznak a legkisebb falvakban."

Donáth Anna úgy látja, ezek csak az első lépések, mert pontos megoldásaik még nincsenek.

(Facebook/Donáth Anna)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk