Lázár felhagy a politikával, ha nem győzi le Márki-Zayt

  • narancs.hu
  • 2022. február 24.

Választás 2022

Nem lesz fönn a neve a Fidesz–KDNP országos listáján. 

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt országos listáján nem fog szerepelni Lázár János neve. Csak a Csongrád-Csanád megyei 4. egyéni választókerületben indul a pártszövetség országgyűlésiképviselő-jelöltjeként. Ha nem nyer Márki-Zay Péterrel szemben, akkor abbahagyja a politizálást.

Erről a kormánypárti politikus a hódmezővásárhelyi Rádió 7 műsorában beszélt csütörtökön délelőtt, a Közös nevező című műsorban.

A beszélgetést szemléző Hódpress írása szerint a képviselő beszélt a nevéhez most leginkább kötődő projekt, a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train problémáiról is. 

Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely főpolgármester üzent neki, amikor a tram-train egyik szerelvényén a BKV üzemében dolgoztak, Lázár azt mondta, a főpolgármester reakciója is arról tanúskodik, a vidékieket lenézik  a budapestiek. Lázár is úgy tudja, hogy nem a síneken, és nem is a szerelvények kerekein múlik, hogy a tram-train 80 kilométeres sebesség fölött „kígyózik”, hanem a lengéscsillapítókon, amelyeket ki fognak cserélni.  Emlékeztetett, hogy ez még mindig az ingyenes próbaüzem, ezzel együtt már most naponta kétezren utaznak a vasútvillamoson.

A csütörtök hajnalban elkezdődött orosz-ukrán háborúról Lázár azt mondta, komoly hatással lesz Magyarország gazdaságára és politikai jövőjére is. Számítani kell menekültek érkezésére, a kárpátaljai magyarokon kívül más nemzetiségű ukrán állampolgárokra is.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk