Karácsony a tram-train miatt várja Lázár bocsánatkérését

  • narancs.hu
  • 2022. február 12.

Belpol

A BKV dolgozik azon, hogy „Lázár János kedvenc projektje ne álljon bele a földbe”.

Lázár Jánosnak a Budapestet a vidékkel szembeállító kijelentéseire reagált Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebookon.

Szerinte a Csongrád-Csanád megyei kormánypárti országgyűlési képviselőnek az a megjegyzése, amit a Hódmezővásárhelyet Szegeddel összekötő tram-train indulásának napján mondott, miszerint „Budapest hagyjon levegőt az országnak”, hazug mondat.

„Hiszen ő is tudja, hogy a magyar nemzeti össztermék közel 40 százalékát megtermelő főváros vezetése az itt befolyt adók csak néhány százalékát használhatja fel Budapest érdekében. Sőt, a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt két év kormányzati megszorításai miatt ma már nettó befizetője a magyar költségvetésnek, magyarán a bevételeiből nem csak a saját közszolgáltatásait kell finanszíroznia, de még adózik is a kormánynak. Az élet frappáns választ adott Lázár ostobaságára, jelenleg ugyanis a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) kiváló szakmai csapata dolgozik azon, hogy a tram-train szerelvények képesek legyenek gyorsabban futni és Lázár János kedvenc projektje ne álljon bele a földbe” – írja Karácsony.

Ezért drukkol, hogy ez a munka sikerrel járjon. Szerinte pedig Lázár János köszönettel és tartozik, és bocsánatkéréssel, mert nem szabad szembeállítani a nemzetet és a nemzet fővárosát – érvel a főpolgármester.

A Telex emlékeztet, Karácsony arra utal, hogy az egyik tram-train-szerelvényt Budapestre vitték; esztergálják a kerekét annak reményében, hogy így majd tartani tudja az előzetes tervekben szereplő sebességet.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk