Márki-Zay: "A kommunistákat és a fasisztákat külön-külön képviseljük"

  • narancs.hu
  • 2022. február 14.

Választás 2022

Egy fonyódi utcafórumon mondott különös dolgokat az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.  

Steinmetz Ádámmal, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltjével tartott utcafórumot Fonyódon Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, ahol arról is beszélt, hogy az ellenzék milyen sokszínű és minden irányzatnak külön képviselete van benne, köztük a kommunistáknak és a fasisztáknak is – szúrta ki először a kormánypárti Mandiner. 

Márki-Zay arróll beszélt, hogy olyan országot szeretne, ahol mindenki elfogadja a másikat, ő maga például a Fideszre szavazott, gyerekkorától templomba járt, miközben Orbán a KISZ-ben politizált, majd liberális lett, majd egy Putyin-ellenes konzervatív politikus, most pedig egy Putyin-párti, Európa-ellenes politikus. "Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni.

De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót, úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.

Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját" – mondta Márki-Zay. 

A fórumról videó is készült, a felvételen 6.30-nál kezdődik a szóban forgó rész. 

A Telex rákérdezett az Egységben Magyarországért sajtóosztályánál, hogy kikre gondolt az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, amikor azt mondta, az ellenzékben a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik, de választ egyelőre nem kaptak. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk