Orosz Anna is felveszi a parlamenti madátumát

  • narancs.hu
  • 2022. április 19.

Választás 2022

"A nekem bizalmat szavazó újbudai választók megérdemlik, hogy a legjobb tudásommal képviseljem őket és otthonunkat parlamenti képviselőként az Országgyűlésben és azon túl is."

"2022. április 3-án 27 881 újbudai választópolgár szavazott bizalmat nekem. Az egész országban az egyik legnagyobb részvétel mellett az egyik legnagyobb ellenzéki győzelmet sikerült elérnünk Újbudán. A csapatommal együtt rengeteg munkánk van ebben a győzelemben. Az alpolgármesterség mellett heti hét nap dolgoztunk azért, hogy 12 év után végre le tudjuk váltani a Fideszt nemcsak az önkormányzat élén, de a parlamentben is. És bár az országos eredmény miatt mi is roppant csalódottak vagyunk, az újbudai győzelem annál többet ér" – írja Orosz Anna a Facebook oldalán.

A Momentum politikusa emlékeztet, több mint 10 százalékponttal győzte le Simicskó Istvánt, a KDNP frakcióvezetőjét. "Ez közös siker, amelyért az újbudai ellenzék összes szereplője keményen megdolgozott".

A nekem bizalmat szavazó újbudai választók megérdemlik, hogy a legjobb tudásommal képviseljem őket és otthonunkat parlamenti képviselőként az Országgyűlésben és azon túl is. A felhatalmazást arra kaptam, hogy Újbudát, az újbudaiakat szolgáljam, akik az elmúlt hónapokban megismerhették a szemléletemet, programomat, céljaimat. 

A leendő országgyűlési képviselő leírta részletezve, mi mindent fog tenni annak érdekében, hogy felerősítse az Újbudán élő emberek hangját.

(Facebook/Orosz Anna)

A ma megjelent Jámbor Andrással készült interjúnkból kiderül, a Szikra Mozgalom jelöltjeként megválasztott országgyűlési képviselő is felveszi mandátumát, lapunk többek között arról kérdezte, mit kezd majd a mandátumával, és hogyan működhet tovább az ellenzéki összefogás.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk