Üveges Gábor: Rohamos ütemben ürülnek ki a falvak

  • narancs.hu
  • 2022. március 29.

Választás 2022

Üveges Gábor az Egységben Magyarországért jelöltjeként indul Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. számú választókerületében. Hernádszentandrás politológus végzettségű polgármesterének legfőbb célja valódi képviseletet adni az ott élőknek, hogy Abaújban és Borsodban újra jó legyen élni. Villáminterjú a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító tagjával. 

magyarnarancs.hu: Milyen feladatokat hagy maga után Hernádszentandráson, ha képviselőnek választják?

Üveges Gábor: Ha nincs kormányváltás, akkor végleg zárójelbe tehető a mára teljesen kiüresített önkormányzatiság a kistelepüléseken. Bízom abban, hogy egy új kormány emberbarát vidékpolitikájával meg tudjuk erősíteni a BioSzentandrás nevű programunkhoz hasonló helyi innovációkat. Értékteremtő munkatársak jelenlétének megerősítésére is szükség van, mert ösztönzőleg hathat a stabil foglalkoztatásra és a falvaink népességmegtartó képességére.

 magyarnarancs.hu: Melyek a választókerületében megoldandó legfontosabb problémák?

ÜG: A falvak rohamos ütemben ürülnek ki. Az egészségügy siralmas állapotban van. Nincs tanár, szakmunkás, szociális szakember. Tragikus minőségűek az utak, tizenkét év alatt csak a földmunkákig jutottak el a 26-os főút melletti elkerülőn. Három ciklus óta a kormányzatnak ugyanis fő szempontja a haverok zsebének közpénzekből való kitömése.

magyarnarancs.hu: Milyen javaslatai vannak a vidékfejlesztést illetően?

ÜG: Ösztönözni fogjuk a falu-város kapcsolat megerősödését, visszaadjuk a vidéki emberek méltóságát. A Magyar Falu Programot tovább bővítjük. Látványberuházások helyett az egészséges vállalkozási környezet elősegítése, a munkahely- és értékteremtés, a helyi közösség erősítése lesz a középpontban. Kormányváltást követően a pályázatok elbírálását nem befolyásolhatja többé a politikai hovatartozás.

magyarnarancs.hu: Mit tapasztal, választókerületében mit szeretnének az emberek?

ÜG: Mindenekelőtt élhető térségre vágynak. Nem pártkatonát szeretnének, hanem végre valódi képviseletet. Akinek fontosabb a valóság, a teljesítmény, az ember, mint a párthűség. Olyan mindennapokat, ahol kezet tudunk nyújtani egymásnak, ahol nem a gyűlölködés a természetes.

magyarnarancs.hu: Kitűzött-e maga elé valamilyen célt: mit szeretne elérni a ciklus végéig megválasztása esetén? Mivel lenne elégedett?

ÜG: Azt szeretném, hogy pártszimpátiától függetlenül mindenki azt érezze, hogy valódi képviselete van a térségnek. Nem nyugszom addig, amíg Abaújba és Borsodba vissza nem tér a lüktetés, ahol fiatal és idős egyaránt azt érzi, jó itt élni. Képviselőként olyan térségért fogok dolgozni, ahová az emberek végre élni jönnek.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk