A 24.hu és a Direkt36 nem kérdezhet Orbántól

  • narancs.hu
  • 2020. január 9.

Villámnarancs

Mert nem engedték be őket Orbán sajtótájékoztatójára.

"Telefonon kellett volna regisztrálni – mondták kollégáinknak, amikor be szerettek volna menni arra a Kormányinfóra, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök évi egyetlen alkalommal válaszol minden valódi újságírói kérdésre" - írja Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője.

A lapot nem hívták meg az eseményre, így a telefonos elvárásról sem értesülhettek: a múlt évi protokoll szerint regisztrációs levelet küldtek, amelyre nem érkezett válasz, ellenben a helyszínen megjelenő újságírót és fotóst regisztráció hiányában nem engedték be, számol be a történtekről Pető.

false

A főszerkesztő megjegyzi, tavaly még kaptak meghívót a rendezvényre, úgy látszik, azóta lekerültek a listáról. A 24.hu a múlt évi Kormányinfón azt kérdezte a kormányfőtől: „Azt mondta, hogy az üzletet és a politikát külön kell választani, amikor gazdag üzletemberek magángépén utazik, nem érzi magát kompromittálva?”. Ezen kívül érdeklődtek arról is, Simonka György felfüggesztett mentelmi joggal hogyan lehet a Fidesz-frakció tagja.

Mint írják, a 24.hu-n kívül a tényfeltáró Direkt36-ot sem engedték be a rendezvényre. Később az Átlátszó is arról írt, hogy ők is jelentkeztek, de őket sem engedték be.

Figyelmébe ajánljuk